Jordan Chiles nu renunţă în cazul finalei JO la sol pentru care TAS a decis că medalia de bronz îi revine Anei Bărbosu

Sursa foto: Twitter - USA Gymnastics

Gimnasta americană Jordan Chiles nu a renunţat la ideea de rămâne cu medalia de bronz la individual obţinută după contestaţie la Jocurile Olimpice de la Paris, dar care i-a fost retrasă ulterior pentru o încălcare a regulilor de procedură, relatează Reuters.

Chiles afirmă că a fost devastată de vestea din weekendul trecut că a pierdut locul al treilea în proba de sol, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea unui apel al Anei Bărbosu, care urmează să primească bronzul.

„Nu am cuvinte. Această decizie pare nedreaptă şi vine ca o lovitură semnificativă nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care mi-au susţinut călătoria”, a scris tânăra de 23 de ani într-o postare pe Instagram.

” În plus faţă de durerea sufletească, atacurile rasiste neaşteptate de pe reţelele sociale sunt greşite şi extrem de dureroase. M-am dedicat trup şi suflet acestui sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara.”

Ana Bărbosu şi echipa sa au făcut apel la TAS pentru că o contestaţie depusă cu privire la rezultatele finalei la sol de către echipa americană a fost înregistrată cu patru secunde după termenul de un minut permis de Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: