Rafila, la un pas de a fi dat afară din Guvern. Se ia în calcul și remanierea altui ministru

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Schimbarea ministrului Sănătății este ca și pecetluită și este o chestiune de zile. După scandalul de la Spitalul Pantelimon, Alexandru Rafila a intrat pe lista scurtă a miniștrilor de care premierul Ciolacu și PSD se vor dispensa în perioada următoare.

Marcel Ciolacu a încercat să-l protejeze în primă fază pe ministrul Sănătății de scandalul de la Spitalul Pantelimon. Pe măsură însă ce acest caz a dezvăluit nereguli grave în funcționarea spitalului, premierul a făcut un pas în lateral.

Întrebat dacă ministrul Rafila va mai rămâne în funcție, Ciolacu nu a mai fost atât de vehement în a-i lua apărarea ministrului Sănătății.

”Haideți să vedem tot adevărul. Așteptăm concluziile (Corpului de Control al prim-ministrului – n.n.) săptămâna aceasta, după care vom lua o decizie”, a declarat premierul.

Schimbarea poziției liderului PSD este justificată de apropierea Congresului PSD și de anunțul candidaturii sale la prezidențiale. Surse din parte arată că scandalul a început să erodeze credibilitatea lui Marcel Ciolacu, fapt reflectat și în sondajele interne realizate în aceste zile.

În afară de Alexandru Rafila, președintele PSD ia în calcul și schimbarea ministrului Agriculturii, acesta fiind numit în funcție de către gruparea Paul Stănescu. Florin Barbu a devenit ținta unor critici extrem de dure din partea fermierilor afectați de seceta din acest an, iar sursele citate spun că premierul vrea să profite de context pentru a-i reduce influența lui Paul Stănescu în partid.

Unul dintre scenariile analizate de liderul PSD este de a-i schimba pe cei doi miniștri prin remaniere, nu prin demitere. Acest lucru i-ar permite să evite o confruntare directă cu gruparea Stănescu și ar fi o variantă mai puțin riscantă pentru imaginea sa.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: