În cazul unui atac al regimului de la Teheran, Israelul cere coaliției să atace Iranul

Sursa foto: x

Ministrul israelian de externe Israel Katz a declarat vineri că se aşteaptă ca aliaţii Israelului să se alăture ţării sale pentru a „ataca Iranul”, dacă acesta din urmă recurge la un atac asupra Israelului.

Declaraţia a fost făcută în timpul unei întrevederi cu omologii săi francez şi britanic, relatează agenţiile AFP şi EFE, preluate de Agerpres.

„Le-am spus clar miniştrilor de externe ai Franţei şi Regatului Unit: dacă Iranul atacă, atunci Israelul se aşteaptă din partea coaliţiei conduse de SUA, Regatul Unit şi Franţa să se alăture Israelului, nu doar pentru a-l apăra, ci şi pentru a ataca ţinte importante în Iran”, a spus ministrul israelian de externe la finalul discuţiei cu omologii săi francez şi britanic, Stéphane Sejourne şi David Lammy.

Aceştia din urmă efectuează o vizită comună în Israel şi teritoriile palestiniene pentru a aborda modalităţi de evitare a escaladării conflictelor regionale, în contextul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas şi tensiunilor dintre Israel şi Iran după ce liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat pe 31 iulie la Teheran.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: