Cine este omul din umbră al USR: Lucian Stanciu Viziteu, primarul Bacăului, omul generalilor Dumbravă și Coldea

Lucian Viziteu, Sursa foto: Facebook

Generalul Coldea deține controlul absolut asupra partidului reziștilor pe care îl manevrează cum vrea el prin omul său de casă, primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu. Viziteu face parte din echipa susținută de noul președinte al USR, Elena Lasconi, și votată de cei 600 de delegați USR la Congresul extraordinar care a avut loc la sfârșitul lunii iunie. 

Viziteu a obținut funcția de vicepreședinte USR și, alături de Radu Mihaiu (și el, tot vicepreședinte USR și fost apropiat a lui Cristian Ghinea și Dan Barna), a avut o mare influență în alegerea Elenei Lasconi drept președinte al formațiunii reziștilor.

USR, condus din umbră de oamenii sistemului. Lasconi, un pion pe jocul de șah

Acum, Viziteu o direcționeaza pe Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale. Potrivit informatiilor România TV, Elena Lasconi nu este mai mult decât un pion pe tabla de șah. La mijlocul lunii iulie, Elena Lasconi anunța că Viziteu urmează să coordoneze campania ei pentru prezidentiale.

Fostul colonel Daniel Dragomir a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre rolul lui Viziteu în comisia de control SRI, mai exact în operațiunea de mușamalizare a implicării generalilor în operațiuni de poliție politică. Dragomir spune, cu câțiva ani în urmă, că Viziteu „îi servește ceaiul generalului Dumbravă”.

Exista un parlamentar foarte vizibil din punct de vedere al poziţiilor sale publice. Veţi vedea cine îl apără pe generalul Dumbravă. Este vorba despre reprezentantul USR în comisia parlamentară (..). Stanciu Viziteu este un parlamentar care îi serveşte ceaiul generalului Dumbravă”, spunea Daniel Dragomir, într-un interviu acordat Antenei 3 la începutul anului 2018.

USR-istul Lucian Viziteu, primarul Bacăului, vizat de mai multe dosare penale

În plus, Viziteu are deschise mai multe dosare penale și a fost vizat de mai multe investigații ale procurorilor. Cea mai recentă investigație este cea privitoare la dosarul angajărilor fictive din Primăria Bacău. În acest dosar, primarul are calitatea de suspect în dosarul deschis de DNA Bacău, acuzațiile privind apartamentul de serviciu dat unei angajate, membre USR Bacău. Mai exact, subordonata lui Viziteu a primit de la instituția la care lucrează un apartament de 100 mp în centrul orașului, asta în pofida faptului că, potrivit cărții de identitate, este domiciliată în Bacău, deci, cel puțin teoretic, are unde locui.

Am să stric un subiect bun pentru presa de partid și am să anunț eu că în speța cu apartamentul de serviciu în care a locuit, pentru o perioadă, o angajată a primăriei, am fost informat ca am statut de suspect, alături de alți functionari din primarie. Aștept să se încheie rapid această poveste și am încredere că și procurorii își doresc același lucru„, spunea Viziteu în luna martie a acestui an, pentru ziaruldebacau.ro

Mai mult, există indicii care arată o înțelegere între Viziteu și PSD. Legătura între primarul Bacăului și liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, este evidentă: PSD a făcut un pas în spate la alegerile locale și i-a oferit lui Viziteu un nou mandat de primar.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: