Israel-Hamas: SUA prezintă o nouă propunere de armistiţiu

sursa: X

Discuţiile privind o încetare a focului şi eliberarea ostaticilor israelieni deţinuţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza urmează să fie reluate săptămâna viitoare la Cairo în jurul unei noi propuneri americane, potrivit unei declaraţii comune emise vineri de SUA, Qatar şi Egipt, principalii mediatori între Israel şi Hamas, deşi gruparea palestiniană a transmis că respinge iniţiativa Washingtonului, relatează AFP.

Aceste trei ţări mediatoare consideră că cele două zile de negocieri care s-au încheiat vineri la Doha au fost „constructive” şi s-au desfăşurat într-o „atmosferă pozitivă”.

Washingtonul a prezentat la aceste negocieri o nouă propunere de compromis, susţinută de Egipt şi Qatar, pentru a „umple lacunele rămase” în ce priveşte „implementarea” unui acord de către Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, potrivit unui comunicat de presă emis de Casa Albă.

Această propunere americană are la bază o foaie de parcurs prezentată de preşedintele american Joe Biden la sfârşitul lunii mai şi care prevede mai multe etape pentru încetarea ostilităţilor şi eliberarea ostaticilor răpiţi în timpul atacului Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: