Haos pe calea ferată: Sunt întârzieri de până la 6 ore ale trenurilor

Sursa foto: CFR Călători

CFR Călători a anunțat sâmbătă dimineață că mai multe trenuri vor avea întârzieri de până la 360 de minute (6 ore), după „închiderea accidentală” a liniei curente Drăgănești Olt-Fărășele.

„Celălalt fir de circulație este închis de mai mult timp pentru efectuarea de lucrări la infrastructura feroviară”, a anunțat CFR Călători.

„Urmare închiderii accidentale de către CNCF CFR S.A. în data de 17.08.2024, între orele 2 și 6.30, a liniei curente Drăgănești Olt-Fărășele mai multe trenuri cu circulație pe Magistrala 100 acumulează întârzieri cuprinse între 123 și 361 minute. Celălalt fir de circulație este închis de mai mult timp pentru efectuarea de lucrări la infrastructura feroviară.

Lista trenurilor cu întârzieri

  • Trenul IR 1992 cu circulație în relația Arad-Craiova-Bucuresti Nord- Constanta(Mangalia) are o întârziere de 276 minute.
  • Trenul IR 1994 cu circulație în relația Craiova-Bucuresti Nord- Constanta are o întârziere de 123 minute.
  • Trenul IR 1990 cu circulație în relația Mangalia-Constanța-București Nord-Craiova-Timisoara Nord are o întârziere de 361 minute.
  • Trenul RE 9900 cu circulație în relația Craiova-Bucuresti Nord are o întârziere de 201 minute.
  • Trenul R 9381 cu circulație în relația Roșiori Nord-Craiova are o întârziere de 240 minute.

Pasagerii trenurilor IR 1994, 1990 și IR 1922 au primit apă.

Având în vedere întârzierile existente vor fi afectate  și alte trenuri în legătură aceste trenuri.

Detalii despre întreruperea circulației pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru inconvenientele întâmpinate”, a transmis CFR Călători într-un comunicat.

„Traficul feroviar a fost închis temporar, în intervalul orar 2:20 – 6:30, între stațiile Drăgănești Olt  – Fărcașele, pe firul II (firul I fiind închis pentru lucrări de tip QUICK WINS) din cauza defecțiunii înregistrate la un tren privat de marfă, care aparține GFR.

Menționez faptul că, pentru remedierea defecțiunii la unul dintre vagoanele trenului de marfă și retragerea întregii garnituri din linie curentă, cele 9 trenuri de călători, care erau programate să tranziteze zona respectivă, au staționat până la finalizarea intervențiilor, în gările adiacente.

La ora 6.30 a fost eliberată linia și s-a reluat traficul pe firul II, între Drăgănești Olt și Fărcașele”, a transmis și purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Bârzan.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: