Tentativa de asasinat la adresa lui Trump: Un lunetist din Butler a tras asupra armei atacatorului şi l-a întârziat

Sursa foto: Bangladesh News 24

Un lunetist al poliţiei a salvat mai multe vieţi după ce a tras în arma lui Thomas Matthew Crooks, autorul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump, la un miting în iulie, relatează BBC.

Potrivit unui raport al congresmanului din Louisiana Clay Higgins, glonţul lunetistului a deteriorat arma lui Thomas Matthew Crooks şi i-a perturbat ţinta după ce acesta a tras primele focuri în Butler, Pennsylvania. Câteva momente mai târziu, un lunetist al Secret Service l-a ucis. Raportul vine în contextul în care Secret Service realocă temporar unele gărzi de corp de la preşedintele Joe Biden la Trump, potrivit presei americane.

Trump va primi, de asemenea, protecţie din sticlă antiglonţ pentru a-i permite să reia mitingurile în aer liber. Fostul preşedinte nu a beneficiat de protecţie în timpul mitingului său din 13 iulie din Butler, când un glonţ aproape că l-a atins în cap. Raportul lui Higgins arată că un membru SWAT din Butler a fost primul care a tras lui Crooks – de la 100 de metri distanţă. Congresmanul a declarat că lunetistul „a fugit spre ameninţare, alergând spre o poziţie clară de tragere direct în linia de foc”. Apoi, el a tras asupra atacatorului şi a lovit o parte din puşca acestuia, se arată în raport.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: