VIDEO Alarmă la centrala nucleară Zaporojie. Incendiu provocat de bombardamente cu drone

Sursa foto: Raw Reporting

O nouă criză a izbucnit în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, situată în sudul Ucrainei. Potrivit autorităților rusești, un incendiu a cuprins turnul de răcire al centralei, provocat de bombardamentele ucrainene, a anunţat duminică Evgheni Baliţki, guvernatorul pro-rus al regiunii, ocupată de forţele armate ruse, relatează AFP.

Evenimentul a avut loc în orașul Energodar, ocupat de forțele ruse, și a stârnit îngrijorări la nivel internațional cu privire la posibilele consecințe asupra siguranței nucleare.

„Bombardarea oraşului Enerdogar de către trupele ucrainene a provocat un incendiu în sistemul de răcire” al centralei, a afirmat Evgheni Baliţki pe Telegram.

AIEA, preocupată de o ”deteriorare” a securităţii la centrala nucleară de la Zaporojie

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că a avut loc o detonare în apropierea centralei și a trimis experți la fața locului pentru a evalua situația. Potrivit experţilor, pagubele „par să fi fost cauzate de o dronă dotată cu o încărcătura explozivă” care a lovit drumul dintre cele două porţi principale ale centralei. Rusia acuză Ucraina de acest incident.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: