Daniela Silivaș, fosta glorie a gimnasticii, șochează: „Îmi pare rău, dar medalia n-a fost a Anei Bărbosu”

Sursa foto: Elisabeta Lipă

Ana Maria Bărbosu a intrat vineri în posesia medaliei de bronz din finala de la sol a Jocurilor Olimpice, în urma deciziei TAS, care i-a luat distincția respectivă americancei Jordan Chiles. Însă controversele continuă.

Daniela Silivaș, o figură legendară din istoria gimnasticii mondiale, nu crede că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a făcut dreptate în adevăratul sens al cuvântului, și că o altă româncă, Sabrina Voinea, ar fi fost cea mai îndreptățită să primească medalia de bronz, nu Ana Maria Bărbosu. Gimnasta de 17 ani a fost depunctată pe nedrept de către arbitrii, care au considerat că a pășit în afara covorului, deși reluările oferite de televiziuni au demonstrat contrariul. Din păcate, Sabrina nu a avut câștig de cauză la TAS.

Medalia ar fi trebuit să ajungă la Sabrina Voinea

„Îmi pare rău de situația în care a fost pusă Ana, dar eu cred că medalia nu a fost a ei. Nu este vina ei, bineînțeles… Dacă s-ar fi făcut, într-adevăr, dreptate, medalia era la Sabrina! Ei i s-a făcut o mare nedreptate, exercițiul ei a fost mai bun! 

Cu toții, și noi, și americanii, credem că este cel mai drept acum să se dea trei medalii, să ia toate cele trei fete implicate, și Ana, și Sabrina, și Jordan. Iar cei care au făcut greșelile să recunoască”, a spus fosta gimnastă într-un interviu acordat pentru Sport.ro. Aceasta a văzut reacțiile americanilor, având în vedere că trăiește de mulți ani în SUA. A fost împăciuitoare: ”Americanii nu au furat medalia României, iar România nu a furat medalia Americii.”

Daniela Silivaș a intrat în legendă la Jocurile Olimpice de la Seul 1988, când a câștigat 6 medalii, trei de aur (la paralele, bârnă și sol), două de argint (la individual compus și cu echipa României) și una de bronz (la sărituri). La acea ediție, ea a primit nu mai puțin de 7 note de 10!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: