Lacurile din Elveția, adevărate bombe cu ceas. Autoritățile oferă premii pentru a scăpa de muniția aruncată în ape

Sursa foto: Keystone-SDA

Turiștii se bucură de frumusețea lacurilor elvețiene, cum ar fi Lacul celor Patru Cantoane, Thun sau Neuchatel, dar puțini știu ce se află în adâncuri. Ani de zile, armata elvețiană a folosit aceste lacuri ca depozite pentru muniții. Acum, departamentul elvețian de apărare oferă premii în bani pentru cea mai bună idee de a le scoate din ape.

Ani de zile, armata elvețiană a folosit lacurile ca depozite pentru muniții vechi, crezând că ar putea fi păstrate în siguranță acolo. Numai în Lacul celor Patru Cantoane există aproximativ 3.300 de tone de muniție și 4.500 de tone sunt în apele Neuchatel, pe care forțele aeriene elvețiene le-au folosit la practicarea bombardamentelor până în 2021, scrie BBC.

Unele muniții se află la adâncimi de 150 până la 220 de metri, dar altele din Lacul Neuchatel sunt la doar șase sau șapte metri sub suprafață.

Acum, departamentul elvețian de apărare oferă 50.000 de franci în premii în bani pentru cea mai bună idee de a scoate munițiile din ape.

Cele mai bune trei idei pentru o soluție sigură și ecologică pentru recuperarea munițiilor vor împărți premiul, dar operațiunea este de așteptat să coste miliarde.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: