De luni, o nouă sesiune a programului de înnoire a parcului auto „Rabla Plus”

program
Sursa foto: Administrația Fondului pentru Mediu

O nouă sesiune de înscriere în programul de înnoire a parcului naţional auto „Rabla Plus” pentru persoanele fizice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice începe luni, 19 august, la ora 10.00, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu.

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul programului, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare, în limita sumelor alocate.

Sumele alocate pentru cea de-a III-a etapă de înscrieri în cadrul Programului Rabla Plus sunt următoarele:

Etapa a III-a: 19 august – 25 noiembrie 2024

– Persoane fizice – 100.000.000 lei;

Etapa a III-a: 19 august – 19 septembrie 2024

– Persoane juridice – 100.000.000 lei;

– UAT-uri și instituții publice – 100.000.000 lei.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul programului și sumele alocate solicitanților sunt disponibile pe site-ul AFM.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate, care să aibă o vechime mai mare de şase ani de la data fabricaţiei.

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de:

25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: