Kamala Harris a sugerat că Trump este un „laş”, în timpul unei apariţii de campanie în Pennsylvania

Sursa foto: Facebook - Kamala Harris

Vicepreşedintele american Kamala Harris l-a criticat indirect, duminică, pe fostul preşedinte Donald Trump, sugerând că adversarul său în alegerile din 5 noiembrie este un „laş” a cărui politică se concentrează pe discreditarea rivalilor, relatează Reuters.

Comentariile au fost făcute în timpul unei apariţii de campanie în statul Pennsylvania, care reprezintă un câmp de luptă critic, împreună cu partenerul său de cursă, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, înainte ca Harris să se îndrepte spre Convenţia Naţională Democrată din Chicago, care începe luni.

„În ultimii câţiva ani a avut loc un fel de denaturare, cred eu, care a sugerat că măsura puterii unui lider se bazează pe cei pe care îi învingi. Când ceea ce ştim este că măsura reală şi adevărată a puterii unui lider se bazează pe cei pe care îi ridici”, a declarat Harris în faţa unei mulţimi de susţinători. „Oricine are ca scop să-i doboare pe alţi oameni este un laş”.

Ea nu l-a numit direct pe Trump, care, într-o apariţie de campanie sâmbătă în estul Pennsylvaniei, s-a referit la Harris ca la o „radicală” şi o „nebună”.

Sondajele de opinie au arătat că Harris aduce energie proaspătă în campanie şi reduce diferenţa faţă de fostul preşedinte Trump atât la nivel naţional, cât şi în multe dintre cele opt state extrem de competitive, inclusiv Pennsylvania, care vor juca un rol decisiv în alegerea succesorului preşedintelui democrat Joe Biden.

Harris, care este de culoare şi are origini asiatice, va fi prima femeie preşedinte dacă va câştiga în noiembrie.

Ea a declarat că aproape a terminat de scris discursul pe care îl va rosti joi, când va accepta nominalizarea democrată la preşedinţie.

„Va fi vorba în mare parte despre ceea ce cred eu că este o cale de urmat, o nouă cale de urmat, şi despre implicarea tuturor în acest proces”, le-a spus ea reporterilor în faţa unui restaurant.

Trump a declarat sâmbătă că el crede că ea ar fi mai uşor de învins decât Biden, care a renunţat luna trecută sub presiunea propriului partid după o dezbatere dezastruoasă împotriva lui Trump.

Pennsylvania a fost unul dintre cele trei state „Rust Belt”, alături de Wisconsin şi Michigan, care au contribuit la victoria surprinzătoare a republicanului Trump în alegerile din 2016.

Biden, care a crescut în Scranton, Pennsylvania, a întors cele trei state către democraţi în 2020, iar Harris intenţionează să le păstreze.

Surse au declarat sâmbătă că este probabil ca ea să i se alăture lui Biden pe scena convenţiei, luni, când acesta îi va preda ştafeta de candidat al partidului la preşedinţie.

Campania lui Trump va încerca să contracareze convenţia cu o serie de evenimente care vor avea loc săptămâna aceasta. El va vizita luni o unitate de producţie din York, Pennsylvania, unde, potrivit campaniei sale, se va concentra pe economie, şi marţi biroul unui şerif din Howell, Michigan, pentru a vorbi despre siguranţă şi criminalitate.

Trump şi partenerul său de cursă, senatorul JD Vance, se vor deplasa miercuri la Asheboro, Carolina de Nord, pentru declaraţii privind securitatea naţională, iar vineri Trump se va alătura Turning Point Action, un grup fondat de activistul conservator Charlie Kirk, pentru un miting în Glendale, Arizona, menit în parte să evidenţieze eforturile de a creşte participarea la vot.

Susţinătorii lui Trump au declarat că speră că acesta îşi va reorienta campania spre politică, mai degrabă decât spre atacurile personale repetate împotriva lui Harris, pe care s-a bazat foarte mult în săptămânile de când aceasta a apărut ca fiind candidatul democrat.

„Preşedintele Trump poate câştiga aceste alegeri. Politicile sale sunt bune pentru America, iar dacă avem o dezbatere politică, el câştigă. Donald Trump provocatorul, showmanul, nu poate câştiga aceste alegeri”, a declarat duminică senatorul republican Lindsey Graham la emisiunea «Meet the Press» de la NBC. „Politica este cheia pentru Casa Albă”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: