METEO Caniculă interminabilă, în toată țara. Până la cât urcă termometrele

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Căldura ne dă și astăzi bătăi de cap. Aerul se încinge încă de dimineață, iar după prânz avem caniculă și disconfort termic aproape peste tot. În ținuturile vestice, temperaturile urcă pană la 39 de grade.

La munte și în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilei, apar câteva averse cu descărcări electrice. Vedem ce se întamplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici urmează încă o zi însorită și o amiază toridă, cu maxime de la 29 de în sudul litoralului până la 37 de grade în Bărăgan și un stres termic foarte pronunțat. Căldură sufocantă avem și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. După prânz se ating 36 de grade și aerul devine greu de respirat. O să fie foarte cald și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile se vor situa între 33 de grade la Piatra Neamț și 36 de grade la Iași și Bacău. După-amiază, în zona montană o să vină câteva averse.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, amiaza ne-aduce caniculă, atmosferă înăbușitoare și 37 de grade la Satu Mare. În a doua parte a zilei, se adună norii și vin câteva reprize de ploaie, mai ales în zona Maramureșului. Căldură insuportabilă găsim și în ținuturile vestice, pe unde se ating 39 de grade. Dupã orele prânzului, o să plou la munte și izolat în Crișana. Vântul va crește în intensitate, mai ales în zonele înalte. În Transilvania soarele încălzește rapid atmosfera. În depresiuni se ating 32 de grade, iar în vestul provinciei, pe la Alba Iulia, maximele ajung la 37 de grade. Către seară se înnorează și o să plouă pe la munte. În Oltenia se anunță încă o zi fierbinte, cu temperaturi de 38 de grade și un stres termic extrem de ridicat. În sudul României se anunță caniculă și până la 38 de grade în termometre. Indicele temperatură- umezeală depășește pragul critic de 80 de unități și va fi foarte multă zăpușeală.

Vremea în București

În București avem încă o zi cu soare, un stres termic ridicat și 38 de grade la amiaza. Urmează o noapte caldă, cu cer curat și în jur de 20 de grade spre dimineață.

Vremea la munte

Și la munte va fi foarte cald. După-amiază și seara, o să plouă local. Se pot acumula cantități mai importante de apă și sunt posibile căderi de grindină. Vântul se întețește în Carpații Occidentali și pe timpul ploilor.

Vremea la mare

La mare, urmează încă o zi frumoasă, dar foarte caldă. Vântul are unele porniri, iar pe plaja se ating cel mult 32 de grade. Apa mării va avea în jur de 26 de grade.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: