Ministrul Alexandru Rafila este chemat de Ciolacu luni la Guvern în legătură cu scandalul Pantelimon

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila este chemat de premierul Marcel Ciolacu, luni, la Guvern, în legătură cu scandalul Pantelimon, conform surselor politice. Sursele citate mai susțin că Rafila merge la premier cu raportul corpului de control al Ministerului Sănătății în aprilie. Rafila este așteptat la guvern după ora 13:00.

Informația apare după ce, săptămâna trecută, corpul de control al prim-ministrului a început verificări în cazul anchetei realizate de corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Pantelimon, unde medicii Mirela Păiuș și Maria Miron au fost reținute de procurori pentru tentativă de omor și omor calificat.

În 17 aprilie, Corpul de control al ministrului Rafila a concluzionat că ”sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză”.

Tot săptămâna trecută șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății, Sorin Luca, a demisionat. Ministrul a declarat că acesta era delegat pe funcție, după ce postul a fost scos de 4 ori la concurs, s-au prezentat persoane din afara instituției, dar nu au luat concursul. Acesta va rămâne angajat în cadrul Corpului de control pentru că este funcționar public, a mai explicat Rafila săptămâna trecută.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: