BAC 2024, sesiunea de toamnă. Au apărut primele subiecte de la proba de Limba și literatura română

Sursa foto: Inquam Photos/George Calin

Au apărut primele subiecte la prima probă scrisă, Limba și literatura română, a examenului de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Subiectele integrale și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro. Poți consulta subiectele de la Bacalaureat 2024 și pe digi24.ro

Potrivit știrileprotv, în mediul online au apărut primele imagini cu subiectele de la Limba română, la sesiunea de toamnă 2024, profil real.

La real, subiectul III presupune redactarea unui eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia.

Subiecte pentru profilul real
Sursa foto: stirileprotv
Subiecte BAC 2024, sesiunea de toamnă, pentru profilul real
Sursa foto: stirileprotv

Absolvenții clasei a XII-a, au susținut astăzi, 19 august, prima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, cea la Limba şi literatura română. Celelalte probe scrise sunt programate să se desfăşoare până joi, iar primele rezultate vor fi afişate pe data de 26 august.

Subiectele și baremul la Limba română de la BAC 2024

Subiectele pentru profilul real vor fi publicate pe edu.ro.

Subiectele pentru profilul uman vor fi publicate pe edu.ro.

Ce probe scrise mai sunt în sesiunea de toamnă BAC 2024

  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00); 27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor;
  • 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale.

Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la Bacalaureat 2024 pentru una sau mai multe probe. Depunerea contestației reprezintă un drept legitim pentru fiecare cadidat la o nouă evaluare, însă nu garantează o creștere a notei.

Lucrările de contestații ajung într-o comisie de profesori evaluatori care vor recorecta și vor acorda note potrivit baremului de evaluare pentru probele scrise. Ulterior, lucrările elevilor sunt sigilate și trimise către președintele comisiei de contestații, care va compara notele acordate după reevaluare cu notele obținute la prima corectură.

În cazul în care, diferența de notare dintre cele două corecturi este mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, lucrarea va fi reevaluată de către alți doi profesori evaluatori. Nota obținută în urma contestațiilor este definitivă și nu mai poate fi modificată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: