Paul al României, fugarul pe care Bucureștiul îl vrea extrădat, dă interviuri presei din Malta

Sursă foto: X

După ce a scăpat din arest, fiind eliberat pe cauțiune în iulie și apoi pus sub control judiciar, Paul Philippe al României se bucură de libertate de mișcare, căci Curtea de Apel din Malta a respins apelul statului român în procesul care vizează drepturile lui Paul al României în penitenciarele din România, dacă va fi extrădat. El a fost condamnat definitiv la închisoare în dosarul de corupție cunoscut drept ”Ferma Băneasa” acum 4 ani, dar nu se află pe teritoriul României. Acum, Paul al României oferă chiar un interviu presei din Malta, în care vorbește despre arestarea sa și timpul petrecut în închisoare.

Prințul Paul-Philippe al Romaniei, în vârstă de 75 de ani, spune că a venit în Malta în aprilie pentru un eveniment organizat de Cavalerii de Malta, când a fost ridicat de poliție de la hotelul Westin Dragonara din St Julian și trimis în arest, scrie , scrie Times of Malta.

”Când vii pentru un eveniment important și ți se spune că ești arestat nu e prea plăcut”

„Nu sunt obișnuit să fiu arestat. Când vii în Malta pentru un eveniment important în care devii mare maestru și invitatul de onoare și ești abordat de patru persoane care spun că ești arestat nu prea e plăcut”, a spus Paul de România, potrivit sursei citate.

El a fost arestat în timp ce se întorcea la hotel după o zi petrecută cu soția sa Lia Georgia Triff, care a descris astfel momentul în care soțul său a fost ridicat de polițiști și dus în arest: „A fost surprinzător pentru că era poliție îmbrăcată în civil și într-o mașină nemarcată, așa că nu eram siguri ce se întâmplă”.

Times of Malta adaugă că în aprilie, Ordinul Suveran Militar de Malta a declarat pentru publicația malteză că prințul nu era membru al organizației și nici nu fusese invitat la vreunul dintre evenimentele sale.

”În închisoare n-a fost prea rău”

Lui Paul de România i-a fost refuzată eliberarea pe cauțiune din cauza gravității acuzațiilor de corupție formulate împotriva lui în țara natală și a petrecut mai mult de două luni în închisoare, în timp ce a încercat să împiedice extrădarea, mai notează Times of Malta.

Descriind condițiile din închisoare, el a spus că a fost ținut împreună cu alți șapte deținuți într-o „cameră destul de mare”, cu o curte, pentru exerciții.

„Nu a fost prea rău. Oamenii au fost cumsecade, destul de corecți cu mine… dar este deranjant să ajungi într-un loc frumos precum Malta și să te trezești într-o închisoare”, a spus el. Detaliile despre cazul lui apăruseră la televizor. ”Așa că toată lumea părea să știe cine sunt… (…) acesta a fost norocul”, spune el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: