Predoiu a cerut mobilizarea tuturor forțelor MAI pentru siguranța cetățenilor în minivacanța care a trecut

Sursă foto: Facebook / Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a declarat recent că a impus mobilizarea tuturor forțelor de ordine din subordinea sa, pentru siguranța românilor care iau parte la festivaluri, ceremonii, sărbători cu participare numeroasă. Minivacanța de Sfânta Maria a fost un adevărat tur de forță pentru angajații Poliției, Jandarmeriei, IGSU și Vamă.

Conform MAI, începând cu 14 august, în fiecare zi au fost mobilizați la nivel național, în medie, 26.800 de angajați, dintre care peste 1000 de polițiști rutieri. Ca rezultat, au fost școși din trafic 3355 de șoferi care reprezentau un pericol la volan, și aproximativ 1500 de autovehicule cu defecțiuni.

“A fost constatată o scădere cu 51,16% a numărului de accidente grave, cu 45,5% a numărului de persoane decedate și cu 51% a numărului de persoane rănite grav, față de anul precedent. Structurile de ordine publică au gestionat aproximativ 20.300 de intervenții, iar pompierii aproximativ 10.000 de misiuni. Angajații MAI au fost sesizați și s-au sesizat din oficiu cu privire la 5821 de infracțiuni și au aplicat aproximativ 48.000 de sancțiuni contravenționale. Față de anul trecut, a fost constatată o scădere cu 25,6% a infracțiunilor”, a declarat Octavian Dan, purtător de cuvânt al inspectoratului Poliției Române.

O prioritate a Ministerului Afacerilor Interne fost desfășurarea în siguranță a manifestărilor religioase și Ziua Marinei, la care numărul participanților a depășit 1,5 milioane de persoane.
Pe lângă prezența activă în trafic, Poliția a folosit aparate radar, aparate etilotest și drug test, iar cu ajutorul elicopterelor a fost monitorizată fluența traficului de pe autostrada Soarelui și din județul Constanța.
Efectivele MAI au acționat în comun, așa cum a solicitat ministrul Predoiu. Pe lângă polițiști și jandarmi, aproape 5.000 de pompieri salvatori au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivel național, și au gestionat peste 9.700 de situații de urgență.

“În ultimele cinci zile, aproape 80% din numărul total de intervenții, ceea ce înseamnă peste 7.400 de situații, au constat în cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a 1.101 incendii, în 42 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere și au desfășurat 1.076 de misiuni de protejare a comunităților. Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru 7.671 de persoane, iar alte 92 au fost salvate din incendii sau din situații critice. Totodată, elicopterele SMURD au desfășurat 81 de misiuni la nivel național, 72 de persoane aflate în dificultate fiind salvate”, a declarat Marin Adrian, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe toată perioada minivacantei, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 2 milioane de persoane, cetățeni români și străini, și aproximativ 500.000 de vehicule. Cea mai traversată frontieră a fost cea cu Ungaria, dar valori de trafic ridicate s-au înregistart și la granița cu Bulgaria. Vameșii au constatat 517 infracțiuni și contravenții, au confiscat bunuri, au aplicat sancțiuni și nu au permis intrarea în țară a peste 137 cetățeni străini și ieșirea din țară a 76 cetățeni români.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: