Preşedintele german a semnat noua lege care-i penalizează pe cei care consumă canabis şi se urcă la volan

Sursa foto: facebook

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a semnat noua lege care prevede amenzi pentru cei prinşi la volan sub influenţa canabisului, lege ce a fost aprobată de camera superioară a parlamentului la începutul lunii iulie, transmite luni DPA.

Ordinul de publicare în Monitorul oficial a fost emis luni.

Conform noii legi, limita concentraţiei de THC (tetrahidrocanabinol), substanţa psihoactivă din canabis, va fi stabilită la 3,5 nanograme pe mililitru de sânge – similară limitei de 0,5 miligrame pentru alcool. Reguli mai stricte se aplică pentru şoferii începători şi pentru cei prinşi simultan sub influenţa canabisului şi a alcoolului.

Noua lege, ce a fost aprobată şi de camera inferioară a parlamentului, Bundestag, va intra în vigoare la o zi după publicarea în Monitorul oficial.

Conform noii legi, oricine este prins la volan cu o concentraţie de cel puţin 3,5 nanograme THC în sânge, fie în mod intenţionat, fie din neglijenţă, riscă o amendă de 500 de euro şi suspendarea permisului timp de o lună. Dacă persoana în cauză a consumat şi alcool, amenda este de 1.000 de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: