VIDEO „Copiii pierd etape esențiale din viață din cauza telefoanelor.” – Adrian-Victor Vevera, Director ICI București

vevera - ici
Sursa foto: ici.ro

Adrian-Victor Vevera, Directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, discută într-o emisiune pentru Radio România București FM despre impactul telefoanelor și tehnologiei asupra copiilor. Acesta este de părere că tinerii de 10, 12 ani își pierd copilăria din cauza telefoanelor. 

„Tinerii de 10, 12 ani își pierd copilăria încercând să se transforme în niște adulți mult prea devreme. Se pierd niște etape, care, de fapt, se vor vedea mai târziu în modul în care vor interacționa cu ceilalți în societate. Trebuie să găsim soluții prin care, chiar dacă sunt nativi digitali, să ia partea bună a ceea ce înseamnă să ai comunicații, să ai internet, să ai această activitate într-o zonă digitală.”, a spus Adrian-Victor Vevera.

De asemenea, apreciază rolul tehnologiei în a-l ajuta pe elev să învețe, având acces la informație într-un timp scurt.

„Toată partea de tehnologie te ajută ca elev, pentru că îți dă acces la informații, îți dă acces la experimente, viteză, și așa mai departe. ”, a spus acesta.

Vevera adaugă și faptul că există discuții în rândul mai multor țări de a interzice accesul copiilor cu telefoanele în timpul orelor, deoarece acestea le distrag atenția în timpul orelor, îi împiedică de la a socializa unii cu alții și reprezintă o lipsă de respect față de profesor să folosești telefonul în timpul orelor.

„Sunt multe discuții și în celelalte țări europene de a începe să interzică accesul copiilor cu telefoanele în timpul orelor, pentru că este o problemă. O dată că este o deviație de la a fi atent la ceea ce se întâmplă în clasă, a doua că te rupe pur și simplu de a socializa cu colegii tăi, a treia că până la urmă este o lipsă de respect față de cel care predă.”, a declarat directorul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: