Europa se confruntă cu o supraofertă de motorină

Sursa foto: pixabay

Cantități mari de motorină ajung în Europa pe măsură ce mari tancuri petroliere, care în mod normal ar fi folosite pentru a transporta țiței, descarcă în Europa motorină provenită din Orientul Mijlociu, transmite Bloomberg.

Datele firmei de consultanță Vortexa arată că în luna august importurile de motorină ar putea urca la cel mai ridicat nivel de după luna ianuarie 2023. Sosirea unui singur tanc petrolier de tip VLCC a modificat deja cifrele de import, în timp ce un al doilea a ajuns în port, iar al treilea plutește în Marea Mediterană, arată Agerpres.

Este neobișnuit ca tancurile petroliere mari de tip VLCC să transporte produse distilate. Cu toate acestea, în condițiile în care transportatorii maritimi încearcă să evite atacurile rebelilor houthi din Marea Roșie, câștigurile generate de vasele mici au crescut, în timp ce câștigurile provenite de la tancurile petroliere mari au rămas la un nivel redus, grație deciziei țărilor OPEC+ de a-și reduce producția de țiței. În contextul în care motorina trebuie transportată pe distanțe mai lungi în jurul Africii, pentru a evita atacurile rebelilor, s-a creat un stimulent pentru unii proprietarii de tancuri petroliere pentru a-și curăța vasele și a transporta carburant în loc de țiței. Distanța pe care navele călătoresc, împr

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: