Raluca Turcan, fost ministru al Muncii: Recalcularea pensiilor face dreptate pentru cei care au rămas în urmă

Sursa foto: Raluca Turcan

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan afirmă că scopul recalculării pensiilor a fost acela de a elimina inechităţile din sistemul de pensii. Ea susţine că legea în baza căreia s-a făcut recalcularea ”face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii”.

”Pentru toţi pensionarii din România cresc în momentul indexării, prin recalculare se urmăreşte introducerea echităţii pe bază de contributivitate. Încă de când am introdus reforma pensiilor în PNRR principiul a fost: la muncă egală şi contribuţie egală să fie pensie egală, pentru păstrarea echităţii în sistemul de pensii. (…) Prin recalculare, practic, se reajustează pensiile care au avut contributivitate mai mare, inclusiv prin luarea în calcul a unor noi factori cum ar fi acordul global sau al treisprezecelea salariu”, a declarat Raluca Turcan, luni seară, la Digi 24.

Fostul ministru a subliniat că recalcularea pensiilor a avut ca scop introducerea echităţii în sistem.

”Această lege face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii”, a adăugat Turcan.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: