Dosarul Pantelimon. Cele două doctorițe acuzate de omor calificat vor să scape de ARESTUL preventiv

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel București judecă marți contestația doctorițelor Maria Miron, poreclită de colegi „Doamna cu coasa”, și Mirela Păiuș, de la Secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, la decizia de arestare preventivă din 8 august. Acestea cer judecătorilor să fie cercetate, în dosarul în care sunt acuzate de omor calificat, sub control judiciar sau în arest la domiciliu.

  • Procurorii Parchetului Tribunalului București susțin că lăsarea în libertate a celor două doctorițe ar reprezenta ”un real pericol pentru ordinea publică” și ar prezenta „riscul influențării anchetei”.
  • Avocații celor două doctorițe cer înlocuirea arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu arestul la domiciliu, în condițiile în care acestea au arătat, din aprilie, când a început ancheta în cazul morților suspecte de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, că nu au urmărit să fugă, și-au continuat activitatea în același colectiv și nu au încercat să influenţeze vreo declaraţie.

UPDATE ora 11:10: Intanța a încheiat judecata în cazul cererii celor două doctorițe de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, acuzate de omor calificat, de ridicare a arestului preventiv și înlocuire cu o altă măsură preventivă. Judecătorii urmează să decidă dacă mențin arestarea preventivă în cazul Mariei Miron și a Mirelei Păiuș sau admit cererile lor și dispun măsura controlului judiciar sau plasarea în arest la domiciliu.

La finalul judecării cererilor, doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș au fost duse înapoi în Arestul Poliției Capitalei, unde vor aștepta decizia finală a judecătorilor.  

UPDATE ora 08:50: Doctorițele Maria Miron și Mirela Păiuș au fost aduse, încătușate, din Arestul Poliției Capitalei la Curtea de Apel București, care va judeca, marți, apelul făcut de ele în cazul arestării preventive.

Dosarul Pantelimon se complică pe zi ce trece, aruncând în aer lumea medicală din România. Dincolo de taberele pro și contra doctorițelor arestate versus cele care susțin anchetatorilor, cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon deschide „Cutia Pandorei” în ceea ce privește hibele din sistemul medical românesc.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: