Gheorghe Flutur, deschis pentru o colaborare PNL-PSD în Consiliul Județean Suceava: Lupta politică e pînă la un punct

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, este deschis pentru o colaborare PNL-PSD în viitorul Consiliu Județean, care își va începe mandatul în luna octombrie. Președinția Consiliului Județean Suceava a fost cîștigată de PSD prin deputatul Gheorghe Șoldan. Din cei 37 de consilieri județeni, PSD va avea 17, iar PNL 15.

Într-o conferință de presă organizată astăzi, domnul Flutur a spus că “lupta politică e pînă la un punct” și că proiectele aflate în derulare trebuie duse la bun sfîrșit și de aceea este nevoie de o majoritate confortabilă în Consiliul Județean.

Domnul Flutur a spus că administrația județeană are în derulare proiecte de 842 de milioane de euro în diferite domenii, la care se adaugă proiectele de la Spitalul Clinic Județean Suceava. Acesta a spus că sînt proiecte pe toate axele și a adăugat că ”județul are investiții de peste 4 miliarde de euro, nu Consiliul Județean, dar omul politic Gheorghe Flutur are o contribuție. Unii ar putea spune că nu este adevărat”.

Gheorghe Flutur a mai spus că axialul Dolhasca – Dărmănești este finalizat în proporție de 98%, Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” are o capacitate de procesare de 1,5 milioane de pasageri, la capitolul sănătate au fost 20 de proiecte în valoare de 230 de milioane de euro, iar în prezent sînt în lucru la spital proiecte de 30 de milioane de euro și a mai vorbit despre lucrările de la Cetatea de Scaun și despre Muzeul de la Siret inaugurat în acest an.

În ceea ce privește turismul, Gheorghe Flutur a afirmat că anul trecut s-au înregistrat 160.000 de turiști și că la jumătate de an s-a înregistrat o ușoară creștere față de 2023.

Președintele CJ Suceava a mai spus că trebuie să sosească încă 26 de microbuze școlare și a vorbit despre proiectele pentru drumuri și șosele de centură care se află în diferite stadii de implementare.

Conform domnului Flutur, gradul de îndatorare al Consiliului Județean este de 9% și nici o unitate din subordine nu are probleme financiare.

Gheorghe Flutur a mai spus că a avut o întîlnire cu Gheorghe Șoldan la care au mai participat cîte trei reprezentanți ai PNL și ai PSD.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: