VIDEO D. Buda: PSD a încălcat procedural principiile de funcționare a coaliției, probabil vor fi discuții mai aplicate

Daniel Buda, invitat Puterea Știrilor 20.08

În cazul în care premierul va merge la Bruxelles cu propunerile pentru poziția de comisar european pe care le-a decis în partid fără aprobarea partenerilor de coaliție și a președintelui României, poziția PNL va fi una clară, a afirmat Daniel Buda în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, cu Marinela Angheluș.

„Poate dovedi o poziție foarte clară, așa cum de altfel domnul Nicolae Ciucă a reacționat astăzi solicitând ca domnul Ciolacu să aibă o discuție pe de o parte cu colegii de la PNL, pe de altă parte să aibă în vedere două portofolii ,cel de extindere și cel de la agricultură. Și eu aici am spus foarte clar că m-aș focusa doar pe agricultură și nu pe un alt portofoliu. Evident că sunt mecanisme de avut în vedere și care la momentul potrivit vor fi făcute din perspectiva funcționării coaliției. Legat de acest aspect, domnul Ciolacu înțelege că e pe persoană fizică sau pe partidul domniei sale această nominalizare și nu de pe poziția de guvernare asa cum este normal să fie. Suntem la guvernare împreună și nu PSD-ul singur”, a afirmat europarlamentarul PNL.

În ce privește posibilitatea ruperii coaliției din cauza acestor puncte de vedere diferite, invitatul spune că problema nu se pune în acest fel.

„Nu aș avansa o astfel de de ipoteză pentru coaliția de guvernare în momentul de față din cauza acestei chestiuni. România are nevoie să fie guvernată în mod mod stabil. Da, desigur că se adună la multe alte aspecte, PSD-ul a încălcat din punct de vedere procedural principiile de funcționare a acestei coaliții și probabil că vor fi niște discuții mai aplicate pe acest subiect”, a explicat Daniel Buda.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: