Alegeri parlamentare. Constantin: Cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării alegerilor, 878,1 milioane lei

Sursă foto: gov.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat miercuri că Guvernul a stabilit prin Hotărâre cheltuielile necesare pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare, care sunt estimate la 878,1 milioane lei.

Potrivit lui Mihai Constantin, Hotărârea electorală adoptată de Executiv stabileşte măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 1 decembrie.

”Sunt detaliate atribuţiile şi sarcinile care revin Autorităţii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Statistică, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, prefecţilor şi primarilor, în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea scrutinului”, a arătat Constantin.

El a precizat că, în ceea ce priveşte cheltuielile necesare pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, suma totală estimată este de 878,1 milioane lei.

”Hotărârea stabileşte categoriile principale de cheltuieli şi defalcarea lor în funcţie de tipul bugetului de stat sau local, respectiv în funcţie de ordonatorul principal de credite” mai arată purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: