VIDEO S. Negrea, despre soțul E. Lasconi, numit consilier: În 23 de ani, 13 dosare, dintre care 6 sunt personale  

Stelian Negrea, invitat Puterea Știrilor 21.08

 

Stelian Negrea, cel care a dezvăluit într-o investigație publicată recent faptul că soțul Elenei Lasconi este angajat consilier în Parlament, a vorbit astăzi, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, despre meritocrație și transparență, două elemente esențiale în mesajele transmise de USR.

Este greu de răspuns la întrebarea dacă un om obișnuit ar avea șansa să primească un asemenea post, dacă nu e soțul șefei USR, candidată la președinție, a afirmat jurnalistul.

„Ei pot să-și angajeze pe oricine vor la partid, sigur. Dar, atâta timp cât vorbești de transparență, de meritocrație, atâta timp cât aduci în discuție tot felul de prințipuri de astea și tocmai tu pari că nu le respecți, cel puțin în această numire… Pur și simplu l-au numit pe domnul ăla (…) Ei spun acolo, în răspunsul lor, că dom’le,  era un avocat cu experiență, că știa cu ce se mănâncă… M-am uitat pe portal. Cum să vă spun, am făcut această investigație cu informații publice, la care are acces toată lumea. Da, te uiți și vezi că în 23 de ani de activitate, domnul ăsta n-a avut decât 13 dosare în instanță. 13. Atât. Dintre care vreo jumătate îl privesc pe el personal. Fie că e o amendă dată de Poliția Rutieră pe care o contestă în instanță, fie că e vorba de partajul cu fosta soție, fie că e vorba de nu știu ce ceartă cu rudele sau se ceartă rudele între ele pe nu știu ce terenuri pe la Scornicești. Deci cum să vă spun care e experiența? N-a câștigat nici vreun mare dosar care să îl califice sau vreo experiență să îl califice pentru acest post”, a explicat Stelian Negrea.

Acesta a adăugat că vorbim despre o sinecură, întrucât din datele publice nu reiese că soțul șefei USR, avocatul Cătălin Georgescu, ar avea experiența pe care cei din partid susțin că o are. Mai mult, a arătat jurnalistul, din declarațiile de avere, în 2020, de exemplu, reiese că acesta nu a avut niciun venit din avocatură și că în anul anterior, în 2019, ar fi câștigat 800 de lei pe lună, o sumă din care nu te poți întreține.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: