Război între magazinele online chinezești de fast fashion

Sursa foto: Facebook - Temu United Kingdom

Gigantul fast-fashion Shein a intentat un proces împotriva rivalului Temu, pe care îl acuză că a furat designul hainelor și că a construit un imperiu bazat pe contrafacere, încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală și fraudă.

Procesul, depus luni la tribunalul federal din Washington, D.C., intervine într-un context în care Shein se confruntă cu acuzații similare din partea altor mărci, cum ar fi Levi Strauss și H&M, relatează CNBC. Într-o plângere civilă, Shein, compania chineză de fast-fashion, a acuzat Temu de furt constant al designurilor și de sustragerea de secrete comerciale confidențiale de către un angajat. Shein afirmă că Temu pierde bani cu fiecare vânzare și recurge la încălcarea drepturilor de marcă pentru a-și acoperi pierderile. Shein susține că Temu, deținută de PDD Holdings, doar pretinde a fi o piață online legitimă, deoarece își încurajează vânzătorii să fure modelele altor mărci și apoi îi împiedică să elimine produsele de pe platformă, chiar și după ce au recunoscut încălcarea.

„Temu atrage consumatorii americani să descarce și să utilizeze aplicația sa mobilă cu promisiuni de prețuri extrem de mici. Dar Temu nu profită de pe urma vânzării acestor produse, care au prețuri atât de mici încât Temu trebuie să subvenționeze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacție”, se arată în plângere.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: