VIDEO Cazul Spitalul Pantelimon. Alina Gorghiu: „Dacă cineva a greşit, trebuie să plătească!”

Foto Alina Gorghiu Facebook

Alina Gorghiu s-a exprimat în premieră, joi, 22.08 a.c., cu ocazia vizitării șantierului de la Penitenciarul Berceni Prahova, despre cazul Spitalul Pantelimon.

Întrebată de PS News care este opinia sa despre eliberarea celor două doctorițe de la Pantelimon, ministra a precizat că va oferi o opinie, nu în calitatea sa de ministru al Justiției, ci în calitate de persoană publică.

„Opinia mea în acest caz nu am să v-o spun, dar am să vă spun o opinie în general. Nu am voie, ca ministru al Justiţiei, să comentez dosare în desfăşurare sau soluţii ale instanţelor, chiar dacă uneori ele mă mâhnesc sau mă bucură. Am să vă spun însă, că fiind persoană publică, îmi doresc tare mult să văd cum încrederea în sistemul de sănătate din România poate fi în termen relativ scurt timp restabilită şi sper ca Ministerul Sănătăţii, colegii din sistem să poată lua acele măsuri şi să poată face acele discuţii astfel încât cei care-şi fac treaba aşa cum trebuie în sistemul de sănătate să simtă aprecierea noastră”, a afirmat Alina Gorghiu joi, în timpul unei vizite în judeţul Prahova, întrebată ce părere are despre eliberarea celor doi medici de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de uciderea cu premeditare a unui pacient. Dacă cineva a greşit în acest caz trebuie să plătească”, a spus Alina Gorghiu.

Ministra a mai spus că, în calitate de mamă, a mers destul de des în spitale şi a constatat că sunt cadre medicale care îşi îndeplinesc meseria cu profesionalism .

„Nu pot să nu remarc faptul că mai sunt şi momente în care, ca în orice fel de profesie, mai sunt şi uscături. Dacă cineva a greşit în acest caz, dacă cineva a încălcat legea, atunci acel om, că e asistentă, că este medic, trebuie să plătească. Dar aici nu eu sunt cea care decide, ci o instanţă din România va analiza probele procurorilor, vor analiza probele pe care persoanele respective le aduc şi vor decide pe cale consecinţă.

Mi-aş dori însă ca în toate sistemele din România, că vorbim de sistemul judiciar, că vorbim de sistemul de sănătate, organismele care fac evaluarea anumitor speţe să o facă cum trebuie, pentru că mi-e greu să cred că nu există erori în diverse sisteme. Mi-aş dori să se vadă când sunt erori şi să-şi corecteze sistemul propriile greşeli şi să elimine din colectivitate acele persoane care greşesc, sau care încalcă legea.

Dacă ne vom apăra în permanenţă şi dacă vom încerca în permanenţă să punem batista pe ţambal şi să spunem că nu e nimeni vinovat, atunci cred eu că lucrurile nu vor merge în direcţia corectă. Dar justiţia e una, partea de a curăţa sistemul din interior este altceva şi legiuitorul va trebui să facă lucrurile să meargă în direcţia corectă” a precizat ministra Gorghiu.

Despre sistemul medical și infaibilitatea sa, Alina Gotghiu este de părere că „dacă vom încerca în permanenţă să punem batista pe ţambal şi să spunem că nu e nimeni vinovat, atunci cred eu că lucrurile nu vor merge în direcţia corectă”.

„Pot să fac o apreciere generală: nu există sistem care să fie perfect. Dar cred că, cu proceduri, cu legi aplicate aşa cum trebuie, acele organisme – că vorbim de Inspecţia Judiciară, că vorbim de Colegiul Medicilor, că vorbim de orice altă instituţie care are ca atribuţii să vadă dacă s-a întâmplat vreun derapaj de la calea firească a lucrurilor – acele instituţii trebuie să-şi facă cum trebuie treaba. Şi atunci probabil că oamenii ar avea şi mai multă încredere în sistemul respectiv”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: