Ciolacu este convins că o anumită sumă din cererea de plată numărul 3 din PNRR va fi reţinută pe o perioadă de 6 luni

Sursa foto: Twitter - Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că este ferm convins că o anumită sumă din cererea de plată numărul 3 din PNRR va fi reţinută pe o perioadă de 6 luni, maximum 8 luni de zile, pentru a se închide toate lucrurile, dar asta nu înseamnă că România va pierde acei bani.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Bruxelles, despre numirile în companiile de stat din energie, o problemă semnalată de Comisia Europeană, că MInistrul Energiei va explica, deşi nu s-a întâmplat în perioada dânsului de mandat.

”Este unul dintre jaloanele în discuţie. La mai multe companii din energie, cei de la Comisie au venit cu anumite incompatibilităţi sau cu anumite cutume, care ţin de aderarea României la OECD, de exemplu, un secretar de stat, Comisia consideră că nu este îndreptăţit să aplice să fie membru într-un Consiliu de Administraţie. Noi dorim ca în 2026 să fim în OECD, să aderăm şi atunci, părarea mea este că Guvernul României trebuie să facă o modificare legislativă în acest sens. Pentru că în acest moment, legea permite. Şi sunt de acord cu această modificare”, a explicat Ciolacu. Premierul a fost întrebat şi când vom primi bani pentru tranşa trei din PNRR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: