VIDEO Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL: Întârzierea reformelor face ca România să piardă bani europeni

Gheorghe Falcă
Sursa foto: Gheorghe Falcă

După discuțiile de la Bruxelles cu președinta Comisiei Europene, premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi că România riscă să piardă 500 de milioane de euro din fondurile europene dacă nu va modifica regimul de taxare pentru microîntreprinderi.

„Nicio țară care nu reușește să îndeplinească un jalon nu va primi sumele de bani aferent janonului respectiv. Am fost raportor din partea PPE în Parlament European în momentul în care s-a lucrat la Programul Naționale de Redresare și Reziliență și am știut foarte clar că în momentul în care nu reușești să îți realizezi jaloanele, nu ai cum să primești sumele de bani. Noi suntem blocați de un an de zile deja cu jalonul numărul trei, ceea ce înseamnă că 2,7 miliarde de euro n-au intrat în România. Nici nu ne gândim la jalonul patru, deși trebuia să fim deja la jalonul patru în toamna acestui an. Vorbim de încă vreo 2,8 miliarde de euro. Suntem întârziați și această întârziere a reformelor face ca bani europeni să nu intre în țară. Dacă banii europeni nu intră în țară, nu produci dezvoltare”, a afirmat europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă.

Acesta a amintit de diferența dintre venituri și cheltuieli și de deficitul excesiv

„De fapt, avem cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, deficit pe care guvernul încearcă să negocieze să-l închidem în șapte ani, un timp destul de lung pentru o țară. De aceea cred că era foarte important ca domnul Ciolacu să ne spună câteva cuvinte și despre negocierea cu referire la deficitul României și cred că reformele acestea din PNRR arată că această clasă politică de la București nu are forța de a realiza reformele mari”, a subliniat europarlamentarul PNL, în emisiunea Puterea Știrilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: