VIDEO UPDATE Congres PSD, Ciolacu: Voi sprijini activ parcursul european al Republicii Moldova

PSD
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 13:57

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat în discursul ţinut la încheierea Congresului PSD de sâmbătă, răspunzând comentariilor privind schimbările de la vârful partidului, el explicând, printre altele, că „partidul trebuie să ţină cont de câştigătorii din alegeri şi, mai ales, un partid un partid care doreşte să aibă un viitor trebuie să aducă cât mai mulţi tineri în conducerea lui”. „Mihai, Sorin, trimiteţi-mă la Cotroceni, fiindcă altfel va fi greu să scăpaţi de mine”, a spus Ciolacu, adresându-se liderilor partidului.

UPDATE 13:33

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă, în discursul ţinut sâmbătă la congresul PSD, că reforma pensiilor este o „mare victorie pentru fiecare pensionar” şi este de părere că „pe Marcel Ciolacu îl vor face preşedinte românii şi implicit pensionarii”

UPDATE 13:02

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a afirmat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că mulţi tineri din partid sunt “lupii tineri” ai formaţiunii politice, dar a precizat că în urmă cu patru ani aceştia nu erau relevanţi, dar între timp lucrurile s-au schimbat.

UPDATE  12:40

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a afirmat că îl susţine pe Marcel Ciolacu la preşedinţia PSD pentru că a fost cel care i-a redat încrederea că face parte din PSD şi a amintit că acum cinci ani nu aveau mulţi curaj să spună acest lucru.

UPDATE 12:35

Preşedintele PSD propune, în programul prezentat sâmbătă, la Congresul PSD, scutiri de impozite timp ce 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în ţară, ca măsură pentru atragerea în ţară a celor care au plecat şi s-au stabilit legal peste hotare.

UPDATE 12:33

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că trebuie ţinută Rusia cât mai departe de România şi a anunţat că România va continua să sprijine independenţa şi suveranitatea Ucrainei.

De asemenea, candidatul formaţiunii pentru preşedinţia României îşi reafirmă, susţinerea faţă de Republica Moldova şi faţă de actuala conducere de la Chişinău.


UPDATE 12:20

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări, în discursul ţinut sâmbătă la congresul PSD, că România nu va fi atrasă în niciun război, că pacea şi stabilitatea sunt condiţiile fundamentale pentru prosperitate şi că va avea grijă să rămână aşa. ”Voi fi garantul independenţei naţionale, dar nu voi fi niciodată de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu”, spune el.

De asemenea, afirmă și că România va adera complet la spaţiul Schengen până la finalul acestui an. „Vă spun acum, foarte convins şi cu mai multe informaţii decât dumneavoastră.: până la sfârşitul anului, vom avea o aderare completă la spaţiul Schengen”, a spus Ciolacu în discursul ţinut în faţa celor peste 2000 de delegaţi prezenţi la evenimentul organizat la Romexpo.

UPDATE 12:00

Marcel Ciolacu a subliniat că PSD este pregătit să facă un nou pas înainte şi a anunţat că va candida la prezidenţiale şi totodată că „va câştiga” alegerile prezidenţiale, sâmbătă, în cadrul Congresului PSD.

„Am schimbat din temelii acest partid. Ne-am regăsit calea pro-europeană. Am recâştigat respectul liderilor europeni. Am refăcut legătura cu societatea civilă. Am redevenit parteneri de dialog cu sindicatele şi mediul de afaceri. Vreau să le mulţumesc tuturor partenerilor sociali care sunt astăzi alături de noi. Am făcut aceste lucruri pentru că respectul şi încrederea oamenilor sunt esenţiale. De aceea, astăzi ne asumăm, ca toate naţiunile puternice, un proiect prezidenţial de reînnoire naţională. M-am consultat cu fiecare dintre dumneavoastră. M-am consultat cu oamenii obişnuiţi. M-am sfătuit cu familia, dar şi cu părintele meu duhovnic. Este momentul să fac un pas în faţă şi să spun cu toată încrederea: Da, voi candida şi voi câştiga preşedinţia României! Da, după 20 de ani, România merită un preşedinte pentru toţi! „, a susţinut liderul PSD.

UPDATE 11.20

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Congres, că pe toţi cei din PSD îi leagă un lucru: dorinţa de a face românilor viaţa mai bună. ” Iar românii de curând ne-au răspuns… PSD a câştigat alegerile locale şi europarlamentare!”, a spus Ciolacu.

UPDATE 11:00

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că trebuie aduse cu picioarele pe pământ „armatele de ostaşi galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România”. El a precizat că aceştia ”se pretind un fel de roi de harnic de albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora”.

 

UPDATE 10.40

Alfred Simonis, unul dintre social-democraţii cu cele mai bune scoruri electorale la acest an, este gazda congresului PSD. Simonis, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a afirmat în discursul său: „Nu mai vreau un preşedinte cu un rânjet metalic sau un preşedinte cu muşchiul empatiei atrofiat. Eu nu mai vreau asta, nu mai vreau un preşedinte care să conducă de pe pârtiile de schi sau de pe terenurile de golf”.

 

UPDATE 10.30

Preşedintele PSD şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an, Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat cu entuziasm la intrarea în sala din complexul Romexpo unde se desfăşară congresul. Ciolacu a ajuns la eveniment cu o jumătate de or înainte de ora anunţată pentru începerea acestuia şi a intrat în sală interacţionând cu unii dintre delegaţi.

 

UPDATE 10:00

Preşedintele în funcţie al Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă, sâmbătă, la sosirea la congresul partidului, că pentru prima dată „simulările” făcute de sociologi în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din acest an arată că partidul de stânga are o şansă mai mare decât la alte alegeri pentru funcţia supremă în stat.

 

UPDATE 9:40

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns, sâmbătă, cu puţin înaintea orei 9:30, la congresul partidului la care va fi confirmată candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al României. Ciolacu a făcut fotografii cu membrii de partid care l-au aşteptat şa intrarea în clădirea Romexpo unde are loc congresul şi nu a dorit să facă declaraţii presei.

Marcel Ciolacu a ajuns la Romexpo cu o jumătate de oră înainte de începerea congresului în care va fi aleasă o nouă echipă de conducere a paritudlui şi care va confirma candidatura sa la preşedinţia României, conform News.ro.
_______________________________________________

 

Social democrații se reunesc, sâmbătă, la centrul Romexpo din București, pentru Congresul partidului în care va fi aleasă nouă canducere, iar președintele și premierul Ciolacu își lansează campania pentru prezidențiale. Potrivit surselor din partid, moțiunea cu care se va prezenta Ciolacu în fața social democraților include o echipă de conducere cu 16 posturi de vicepreședinți, două funcții de prim-vicepreședinți, secretarul general și președintele consiliului național.

Față de vechea structură, la Congres vor fi validați 4 vicepreședinți în plus pe zona de specialități. În total vor fi 8 vicepreședinți pe domenii, 8 în zona regiunilor, 2 prim-vicepreședinți, președintele, secretarul general și președintele Consiliului Național. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea va pierde funcția de prim-vicepreședinte, urmând să fie înlocuită de primarul sectorului 4, Daniel Băluță. Firea rămâne președinte al organizației București. Cealaltă funcție de prim-vicepreședinte va fi ocupată tot de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De asemenea, o altă schimbare importantă va fi la vârful Consiliului Național. Actualul președinte, Vasile Dîncu, trece pe funcția de vicepreședinte pentru afaceri europene, iar în locul său președinte al CN va fi europarlamentarul Mihai Tudose.

Secretarul general al partidului, Paul Stănescu, își păstrează funcția și în viitoarea structură de conducere.

La nivelul vicepreședinților, Ciolacu va propune intrarea unor nume noi, din partea unor candidați tineri care au câștigat alegerile locale: Rareș Hopincă, primarul ales al sectorului 2 și Gheorghe Șoldan, care l-a învins pe liberalul Gheorghe Flutur la președinția CJ Suceava.

De asemenea, câteva nume importante se vor alătura echipei lui Ciolacu în poziția de vicepreședinți. Este vorba de Elisabeta Lipă, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu și de Victoria Stoiciu care va fi vicepreședinte pentru societatea civilă.

La Congresul de sâmbătă, președintele va fi ales prin vot pe telefon, cu un cod QR.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: