VIDEO Romașcanu: Domnul Falcă și-a pierdut uzul rațiunii

Sursă foto: Facebook/ Lucian N. Romascanu

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a lansat un atac dur la adresa europarlamentarului PNL, Gheorghe Falcă, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor. Romașcanu l-a criticat pe Falcă pentru declarațiile făcute despre PNRR și performanța guvernului.

„Cum poate să vorbească în halul ăsta fără nici cea mai mică umbră de rușine. În momentul de față vorbește de banii din PNRR. Păi, banii din PNRR, noi avem 38 din 66 de reforme făcute în acest moment. Când a preluat Câciu Ministerul Fondurilor erau doar nouă reforme făcute. Suntem la jumătate. Niște cifre care sunt importante. Din 28,5 miliarde de euro au intrat în țară deja 9,4 miliarde. 3 miliarde din cele 9,4 miliarde s-au cheltuit deja, dacă avem la cererea de plată numărul trei întârzieri, sunt trei jaloane care țin strict de miniștrii PNL, doi miniștri și secretarul general al Guvernului. Deci, hai să se uite în curtea lor, că altfel riscă să vorbească aiurea și să-și piardă și bruma de credibilitate pe care o au.

În guvernările în care au avut plăcerea să facă parte alături de USR și de alții, n-au făcut nimic. Grindeanu lasă, negare în execuție 900km de autostradă și la terminarea mandatului lui are recepționat probabil vreo 400km. Deci, hai să punem lucrurile acolo unde sunt și să lăsăm bocetele astea așa trist înțelepte din tonul vocii domnului Falcă, pentru că n-au nicio legătură cu realitate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al PSD a apărat activitatea Ministerului Muncii, subliniind efortul de a analiza și recalcula milioane de dosare pentru a asigura pensii echitabile.

„Păi să vorbim de doamna Raluca Turcan, care a fost ministra Muncii, de doamna aia care concedia liftierele de la minister? Domnul Falcă și-a pierdut uzul rațiunii de la aerul tare din Bruxelles. A fost cel mai mare efort posibil făcut de o instituție a statului să analizezi peste 5 milioane de dosare filă cu filă să ai recalculări astfel încât să existe la muncă și contribuții egală, pensii egale. Firește că s-a mers pe echilibrare a pensiilor la cel mai mare nivel, astfel încât avem 3,8 milioane de pensii care au crescut, că avem 0,05% din totalul pensiilor recalculare în totalul oamenilor beneficiari de recalculare care au contestat și au cerut recalculare, din care 0,024% au avut motiv de recalculare”, declară Lucian Romașcanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: