Kamala Harris îşi reiterează susţinerea faţă de Kiev şi NATO şi promite că ”nu se se va împrieteni cu dictatori”

Sursă foto: Kamala Harris

Candidata Kamala Harris a promis, la acceptarea învestirii, în încheierea Convenţiei partidului său, să die ”ferm alături de Ucraina”, relatează AFP.

”Cu cinci zile înainte de Rusia să atace Ucraina, m-am întâlnit cu preşedintlee Zelenski pentru a-l avertiza cu privire la planul Rusiei de a invada. Am contribuit la mobilizarea unui răspuns mondial al peste 50 de ţări pentru a se apăra de agresiunea lui Putin”, a declarat ea.

”Iar în calitate de preşedintă voi rămâne ferm alături de Ucraina şi de aliaţii noştri din NATO”, a promis Kamala Harris.

”NU MĂ VOI ÎMPRIETENI CU DICTATORI”

Vicepreşedinta şi-a atact rivalul, Donald Trump.

Spre deosebire de el, a spus ea, ”nu mă voi împrieteni niciodată cu tirani şi dictatori ca Kim Jong Un, care-l susţin pe Trump, pentru că ei ştiu că el este uşor să manipulat prin linguşiri şi favoruri, ştiu că nu îi va face pe autocraţi să dea socoteală, pentru că el vrea el însuşi să fie un autocrat”.

În ultimii ani, până foarte curând, Donald Trump şi-a lăudat cu regularitate relaţiile bune cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Trump este acuzat de asemenea de către democraţi că este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

În Ucraina, rezultatul alegerilor prezidenţiale este urmărit cu mare atenţie, iar uneori cu angoasă.

Rezultatele alegerilor din noiembrie ar putea să decidă efectic soarta Ucrainei în faţa invaziei ruse, în contextul în care Statele Unite sunt primul contributor şi susţinător al ajutării Kievului.

Ucraina a răsuflat uşurată la 20 aprilie, când un plan de ajutor militar destinat Kievului a fost adoptat de Congresul american.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: