ÎPS Teodosie: Inteligenţa artificială este, aşa cum îi spune numele, fără legătură cu realitatea

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că inteligenţa artificială este fără legătură cu realitatea şi a precizat că aceasta se substituie raţiunii omului şi „îl aduce pe acesta aproape nelucrător”, menţionând că acest lucru nu este bun.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de un ascultător într-o emisiune de la Radio Dobrogea, ce părere are despre inteligenţa artificială, “care pe de o parte pare să faciliteze anumite lucruri, dar pe de altă parte substituie omul şi în unele cazuri chiar pe Dumnezeu, în mintea unora”
“Da, sigur, inteligenţa artificială este, aşa cum îi spune numele, fără legătură cu realitatea De aceea, substituindu-se raţiunii omului îl aduce pe om aproape nelucrător. Şi aceasta nu e bine. Un calculator a înlocuit gândirea şi multe altele. E bun calculatorul, dar nu folosit exagerat. E mult mai folositor să citeşti o carte pe pagini scrise pe hârtie decât un calculator. Iată putem citi Sfânta Scriptură şi de pe calculator, adevărat este. Să fim atenţi ce citim. Aceasta e ştiinţă, nu inteligenţa artificială”, a explicat ÎPS Teodosie.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: