Un județ din România a oprit distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe decizii de recalculare a pensiilor unor vârstnici din judeţul Alba au fost oprite de la distribuire, pentru că există suspiciunea că ar putea conţine erori. Oficialii Casei Judeţene de Pensii Alba nu au putut preciza despre câte decizii este vorba, subliniind că se va face o reverificare a acestora.

Mai mulţi pensionari din judeţul Alba au reclamat că nu au primit deciziile de recalculare a pensiilor, oamenii susţinând că au fost informaţi de factorii poştali că de la Casa de Pensii s-a solicitat oprirea de la distribuire a unora dintre deciziile de recalculare pe motiv că ar fi greşite.

Persoane intervievate de ziarul local Unirea au declarat că fie lor, fie unor cunoscuţi de-ai lor le-au fost oprite de la distribuire deciziile de recalculare.

”Poştăriţa ne-a spus că nu le aduce că a primit de la Casa de Pensii un tabel şi că trebuie toate revizuite. Le-a trimis să le ia înapoi şi care sunt la Poştă să nu le mai distribuie, fiind greşite”, a declarat o femeie din Alba Iulia jurnaliştilor Ziarului Unirea.

Mai mult, un bărbat susţine că i-a fost luată înapoi decizia pe care o primise.

”Am primit decizia săptămâna trecută, dar după un timp a venit poştăriţa de aici de la noi şi mi-a cerut să îi dau decizia înapoi. Nu a specificat nimic, a zis doar că nu ştiu ce greşeli ar fi la socoteli. Avea un tabel lung cu numele celor la care trebuia să le ia deciziile înapoi. Pensia mea era mai mare cu 700-800 de lei, de la 2.000 şi ceva am ajuns la 3.000 şi ceva. Am lucrat peste 35 de ani, poate mai mult, am vechime multă. M-am bucurat câteva zile şi a luat-o înapoi”, a declarat un vârstnic pentru ziarulunirea.ro.

Jurnaliştii locali susţin, citând surse, că ar putea fi vorba despre o mie de astfel de decizii.

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Alba a confirmat, pentru News.ro, că mai multe decizii de recalculare au fost oprite de la a fi distribuite, fără a putea preciza care este numărul acestora.

”Noi am transmis către poştă deciziile de pensii pe care trebuiau să le distribuie către beneficiarii noştri. Noi, în permanenţă, am făcut, împreună cu Casa Naţională, verificări ale bazelor de date. Ca urmare a unor verificări, am constatat că ar fi important să nu distribuim un anume număr de decizii pentru a fi reanalizate. Am considerat extrem de important să evităm situaţia în care pensionarul să primească o decizie eronată sau cu elemente incomplete, fapt pentru care am solicitat astfel colegilor de la Poştă să nu le distribuie în teritoriu, astfel încât noi să putem să venim cu alte decizii de revizuire, dacă se impune. În momentul în care acele decizii le-am solicitat a fi reţinute de la a fi transmise beneficiarilor, nu aveam exact cunoştinţă că ar fi greşite sau nu, dar exista şi posibilitatea ca unele să fie şi greşite, dar nu neapărat. Doar că, având anumite chei de control, am încercat să evităm anumite erori în emiterea acelor decizii”, a declarat pentru News.ro directorul Casei Judeţene de Pensii Alba, Cornelia Miclea.

Ea nu a putut preciza numărul exact al deciziilor care au fost oprite de la distribuire, subliniind că o astfel de informaţie poate fi făcută publică luni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: