Mafia bulgară și rusă se infiltrează în turismul din nordul Greciei

Sursa foto: pixabay

Grupările mafiote bulgare și ruse sunt active în regiunile turistice din nordul Greciei, în special în Kavala, Thassos și Halkidiki, relatează Novinite, citând presa greacă. Potrivit unei investigații jurnalistice, aceste organizații criminale s-au infiltrat în afaceri locale, în special în cluburi de noapte și companii turistice, folosind adesea identități false pentru. Securitatea acestor locații, precum și rețelele de distribuție a drogurilor, sunt sub controlul lor.

Primarul din Kassandra, unde au avut loc recent un incident armat între bulgari într-un bar, a dezvăluit că a primit amenințări cu moartea în efortul de a preveni verificarea anumitor afaceri și operațiuni turistice. Proprietatea multora dintre aceste unități este acum neclară, influența mafiei făcând dificilă depistarea proprietarilor legitimi, informează News.ro.

În Halkidiki, s-a descoperit că un mare parc de distracții în care un tânăr de 19 ani a murit funcționează fără autorizațiile și certificatele tehnice necesare. Muncitorii au dezvăluit că echipamentul a fost importat ilegal din Bulgaria, unde anterior fusese considerat vechi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: