Congresul PSD. Vor continua atacurile dure la adresa PNL? Marcel Ciolacu: „Nu știu. Vedem. Este campanie electorală”

Foto Facebook PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, reales sâmbătă, 24.08 a.c., la Congresul Partidului Social Democrat, în fruntea formațiunii politice, a răspuns întrebărilor PS News referitoare la atacul dur din discursul său și al colegilor de partid la adresa liberalilor.

PS News: Au început să curgă reacțiile liberalilor, cităm: Congresul PSD – un spectacol rudimentar împotriva PNL. Au evitat temele importante pentru viitor, fie ele de politică externă, economie, fiscalitate sau protecție socială. Ca să nu mai zic că tema “stat de drept și justiție” nu a existat”. Ce răspuns dați deoarece vor mai fi astfel de reacții fiindcă este poate, cel mai dur mesaj de până acum, pe care l-ați avut la adresa lor, implicit a președintelui Iohannis.

Foarte puțin, tangențial m-am referit la PNL. În discursul meu, m-am referit la economie, m-am referit la politică externă, foarte puţin, tangenţial, m-am referit la PNL, nici nu am pronunţat numele vreunui partid politic sau vreunui lider politic din România. Cred că avem percepţii diferite”, a răspuns Marcel Ciolacu.

La afirmația PS News că există substrat în afirmațiile sale și mesajul președintelui PSD este de asemenea, subliminal, Ciolacu precizează:

De ce? Nu s-au închis bisericile, nu s-au închis şcolile, nu s-au închis afacerile? Nu ne-am bătut joc de morţii noştri? Am spus vreo minciună? Nu a dat faliment lumea, nu am cheltuit banii pe vaccinuri pe care nu le-am folosit, care nu ne trebuiau? Am luat eu deciziile şi colegii mei? Trebuie să ne asumăm, dacă suntem bărbaţi politici. Trebuie să ne asumăm, să dăm explicaţii românilor pentru ce am făcut”, a spus Ciolacu.

Întrebat de PS News dacă acesta este doar începutul unui lung șir de astfel de atacuri, președintele PSD spune:

„Nu știu. Vedem. Este campanie electorală”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacţionat sâmbătă la atacurile social-democraţilor din cadrul Congresului PSD, afirmând că Marcel Ciolacu încearcă din nou să aducă PSD la conducerea României, după 20 de ani, iar PNL va face tot ce îi stă în putinţă pentru a împiedica acest lucru. El a subliniat că România nu are nevoie de lideri de gaşcă, cu mize de moment şi sete de putere, ci de un preşedinte care să întruchipeze valorile pe care românii le respectă şi le aşteaptă de la conducătorii lor.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a spus despre criticile formulate la adresa liberalilor la Congresul PSD,unde Marcel Ciolacu va fi validat drept candidat pentru Cotroceni, că ”a început sfârşitul politic a lui Marcel Ciolacu!” şi că este ”un congres, aşa cum le place comuniştilor, cu un singur candidat”.

Roman consideră că acest Congres e doar despre PSD şi că nu aduce nimic bun pentru România. Roman subliniază că AUR nu a fost vizat de critici în discursurile de la congres, ceea ce, în opinia sa, este ”semn că blatul cu extremiştii este la vedere”. ”O grămadă de fanfaroni ai adulaţiei supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea!”, spune Florin Roman.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: