Pentru a consolida şcolile de stat, guvernul britanic impozitează şcolile private

Sursa foto: Facebook - Keir Starmer

Impozitarea şcolilor private pentru a oferi mai mulţi bani învăţământului de stat: această măsură a noului guvern laburist britanic vizează crearea a mii de posturi didactice, dar îngrijorează familiile care deja strâng cureaua pentru a-şi trimite copiii la şcoli private, transmite France Presse vineri.

Prim-ministrul Keir Starmer, care a preluat funcţia după alegerile generale din 4 iulie, a declarat în repetate rânduri că nu are „nimic împotriva şcolilor private” în care sunt şcolarizaţi aproximativ 600 000 de copii, adică 6,5% din elevii britanici.

Dar „toţi părinţii au ambiţii pentru copiii lor”, a declarat Keir Starmer, ai cărei doi copii au urmat cursurile unei şcoli publice în cartierul său din nordul Londrei. Pentru elevii din şcolile publice care nu au profesorii de care au nevoie, (…) este o problemă pe viaţă”.

După ani de austeritate în serviciile publice şi de creştere a inegalităţilor, guvernul a confirmat în iulie că va elimina scutirea de TVA pentru taxele de şcolarizare în şcolile private.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: