Un infractor cu 8 clase se dădea drept polițist în Ploiești. I-a păcălit pe adevărații agenți, care îi cereau sfaturi

Sursa foto: pinterest

Caz incredibil în Ploiești. Un tânăr de 25 de ani, cu doar 8 clase și o condamnare, a reușit să se infiltreze printre polițiști. Și-a cumpărat uniformă, legitimație, stație, chiar și pistol și a păcălit pe toată lumea că este un agent real.

Mai mult, a mers la razii cu agenții și a audiat martori. Culmea, unii dintre polițiștii reali au început chiar să-i ceară sfaturi la intervenții.

Mai bine de un an și jumătate, individul, caracterizat drept „mitoman iscusit” de procurori, s-a infiltrat în rândul polițiștilor din aproape toate structurile Poliției Prahova care i-au permis să audieze martori, să legitimeze și să percheziționeze șoferi și chiar să aibă acces la documente nedestinate publicității.

„În mod incredibil, demonstrând abilități fine de escroc și mitoman iscusit, Oprea Costin a reușit să se apropie și să interacționeze cu polițiști din aproape toate structurile de politie din cadrul I.P.J Prahova și mai mult, inclusiv acestora le-a creat impresia cã este polițist în cadrul Direcției Operațiuni Speciale ori SIPI (Serviciul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne)”, se arată în referatul procurorilor, citat de ziarulincomod.ro.

Costin Oprea a fost prins în cele din urmă, după ce o persoană l-a reclamat la poliție pentru înșelăciune iar pe 21 august 2024, Judecătoria Ploiești a emis mandat de arestare preventivă pe numele escrocului, fiind acuzat de uzurpare de calități oficiale în formă continuată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: