Anunț pentru cei care vor să devină polițiști: au fost dublate locurile scoase la concurs

Sursă foto: Politia Română

Academia de Poliţie a dublat numărul de locuri scoase la concurs. Deficitul de personal este la cote istorice: 13.000 de agenţi şi ofiţeri.

Testul eliminatoriu este acelaşi şi pentru fete, şi pentru băieţi, iar baremul, extem de dur. În acest moment, tinerii care își doresc sa devina ofițeri de poliţie dau proba sportivă, pe aşa numitul traseu aplicativ.

Practic, au de trecut 12 obstacole, iar pentru nota 10, trebuie să scoată un timp de 2 minute şi 20 de secunde.

Andrei Cojocaru, un tânăr de 19 ani din Buzău, s-a pregătit mult timp pentru examenul vieţii lui, cum numeşte admiterea la Academia de Poliţie. Aşa că proba sportivă a fost simplă pentru el., scrie Observator.

Anunț pentru cei care vor să devină polițiști: au fost dublate locurile scoase la concurs

„Am mers la sală, făcut traseul, alergări în aer liber. Urmează să dau proba scrisă şi, uşor, uşor, să mă pregătesc să vin tot aici, dar ca student!”, spune Andrei Cojocaru, candidat la Academia de Poliţie.

Părinţii şi canidaţii au împărţit emoţiile probei şi bucuria reuşitei. Emi a venit de la Constanţa, a trecut cu brio proba sportivă, şi s-a aruncat fericit în braţele mamei.

„Îşi doreşte de mult să fie în Poliţie, de anul trecut. De mic copil! Dacă iese, ăsta e destinul!”, spune mama lui.

„Avem scoase la concurs 880 de locuri, 100 de locuri cele cu taxe. Sunt înscrişi 2.555 de candidaţi, 1.797 băieţi şi 758 de fete! Proba sportivă este bine monitorizată, audio şi video din toate unghiurile şi evaluată de persoane specializate din cadru MAI”, a declarat Nebahat Sorana Aktug, purtător de cuvânt Academia de Poliţie.

Instructorii sportivi le recomandă antrenamente suplimentare celor care dau astfel de teste fie la Poliţie, fie la Armată.

„Dacă pentru un băiat care a făcut un pic de mişcare înainte, fotbal, atletism, poate fi o perioadă de pregătire între 3 şi 6 luni, ei bine, pentru o fată, pregătirea pentru acest traseu se poate duce în 2 ani de zile”, recomandă Andrei Cucolea, instructor sportiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: