Simulare pentru pensiile peste 2.000 lei, cerută de Marcel Ciolacu, pentru a evita pierderi prin impozitare

Sursa foto: x

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că i-a cerut ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, să facă o simulare pentru a vedea exact câte persoane ale căror pensii trec de 2.000 de lei, în urma recalculării vor plăti impozit, pentru ca oamenii să nu piardă din bani.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, dacă în şedinţa PSD s-a discutat şi despre ce se întâmplă cu pensiile.
”Nici o pensie nu scade. Haideţi să vedem exact unde sunt imperfecţiunile legii. Asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea şi pe urmă vedem ce trebuie să modificăm. Dar, suntem într-o zonă din punctul meu de vedere, relaxată pentru că nimeni nu a pierdut”, a afirmat Ciolacu.
Liderul PSD s-a referit şi la situaţia celor care au pensii peste 2.000 de lei, în condiţiile în care acestea vor fi impozitate, potrivit News.ro.
”O să discutăm acest lucru. I-am cerut ministrului Finanţelor să-mi facă o simulare, ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (…) O să vină ministrul Finanţelor cu o simulare pe aceste praguri. (…) Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare, nici prin renunţarea la voucher”, a mai declarat preşedintele PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: