Gabriel Andronache, PNL: „Atacurile PSD vor genera o problemă mare de colaborare în sesiunea parlamentară”

Sursa foto: Facebook
Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat, pentru PS News, că toate atacurile de la Congresul PSD au produs dezgust în rândul liberalilor, ceea ce va face ca viitoarea colaborare să fie una dificilă.

„Sunt extrem de surprins de aceste atacuri, de faptul că singura temă pe care PSD a avut-o la congres a fost PNL, adică atacul la adresa Partidului Național Liberal.

Asta, în calitatea mea de lider de grup, îmi ridică mari semne de întrebare.

Nu poți să ataci Partidul Național Liberal și apoi să ceri colaborare inclusiv în plan parlamentar. Să nu uităm că sunt suficient de multe acte normative în continuare în dezbatere. Și modul acesta deplasat, ca să nu utilizez alte epitete, generează probleme de colaborare și va genera o problemă mare de colaborare în sesiunea parlamentară care va începe săptămâna viitoare.

Așa cum au spus și colegii mei, ei se tem de Partidul Național Liberal și se tem de domnul președinte Ciucă. Clar, se tem. Nu poți ataca într-una, de două luni de zile, un partid și pe președintele acestuia decât în situația în care se tem de el, pentru că îl consideră foarte puternic.

PNL este cel mai mare partid, pe zona de dreapta, și arată o realitate pe care o cunoaștem și noi, ca membrii PNL, o cunosc și cetățenii, și anume: candidatul PNL va fi în turul doi și va câștiga alegerile, adică domnul președinte Nicolae Ciucă”.

Întrebat care este atmosfera printre colegii liberali în urmă acestor atacuri, Andronache o etichetează simplu: „dezgust”.

Atmosfera nu poate fi decât aceea de dezgust și, bineînțeles, de uimire și de dorință de a da o replică consistentă la ceea ce s-a și întâmplat.

Campania electorală poate fi și decentă, nu trebuie să fie marcată de atacuri suburbane, pentru că am citit câteva luări de cuvânt și ei au depășit cu mult limita bunului simț”, a conchis Gabriel Andronache.

După atacurile de la congresul PSD, Ciolacu nu vede altă coaliție de guvernare decât tot cu PNL

Marcel Ciolacu  a fost întrebat, luni, dacă ar putea ieşi PNL de la guvernare în urma atacurilor lansate la congresul PSD.

“Acest guvern va funcţiona până la alegerile din decembrie. După data de 21 decembrie, România, cum e normal, va avea un nou guvern.

Din punctul meu de vedere, fiindcă e normal să faci o proiecţie, fiindcă avem şi buget de aprobat şi eu mi-aş dori totuşi să aprobăm bugetul după alegeri imediat cu actualul guvern şi cu actualul parlament, din punctul meu de vedere, pe data de 23 decembrie va fi învestit noul guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai fost întrebat dacă Guvernul rezultat după alegerile de la sfârşitul anului va avea nevoie de susţinerea PNL.

”La cum au arătat lucrurile şi făcând o comparaţie totuşi între o guvernare exclusiv de dreapta, din punctul meu de vedere, în viitor, eu nu văd altă coaliţie de guvernare decât cu Partidul Naţional Liberal (…). Aduceţi-vă aminte când aveam o guvernare de dreapta. Aduceţi-vă aminte cum miniştrii USR nu veneau la serviciu, cum refuzau, ce scandaluri erau, cum s-a format acel guvern, s-a tras din fes. Liderul PNL de atunci a spus că au pus portofoliile într-un fes şi le-au tras. Eu cred că e o diferenţă imensă între actualul guvern şi guvernul de dreapta”, a transmis liderul PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: