Dacia Sandero și Duster, confirmate în topul vânzărilor din Europa

Sursa foto: pixabay

După clasamentele publicate de Jato Dynamics, noi cifre vin să confirme poziția solidă pe care Dacia o are în acest moment în Europa, cu cele două modele ale sale de bază, Sandero și Duster.

Dacia conduce vânzările de autoturisme din Europa cu Sandero, care are în acest moment cinci din șapte luni ale acestui an în care s-a poziționat pe primul loc în clasament. Cu aproape 23.000 de exemplare vândute în UE și țările EFTA, în luna iulie, modelul produs în Maroc a depășit cel mai vândut automobil de la VW, SUV-ul T-Roc, precum și cel mai vândut SUV de la Toyota, Yaris Cross, acesta din urmă având o creștere de peste 45 de procente, după cum reiese din statisticile Data Force, după ce Jato Dynamics anunțase săptămâna trecută același clasament.

Vestea extraordinară este legată de Duster, care urcă pentru prima dată în Top 5 al vânzărilor, depășind, chiar dacă la o distanță foarte mică, Kia Sportage, unul dintre cele mai populare SUV-uri ale Europei. Cu un total de 15.800 de unități vândute, Duster și-a majorat cu 25% vânzărilor, ca urmare a lansării noii generații, în pofida criticilor primite, legate de schimbările din gama de motoare și de rezultatul slab de la EuroNCAP.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: