VIDEO Alegeri prezidențiale. Tătaru, PNL: Până în octombrie, polul de dreapta va susține un singur candidat

Nelu Tătaru, invitat Puterea Știrilor 26.08

Potrivit ultimului sondaj de opinie privind alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu se află pe primul loc în preferințele electoratului, pe locul al doilea președintele PNL, Nicolae Ciucă, urmat de Mircea Geoană, secretar adjunct al NATO.

Într-adevăr, cu muncă și cu o activitate intensă a celor două echipe de campanie, în turul doi se vor regăsi reprezentantul Partidului Social Democrat și al Partidului Național Liberal, a afirmat Nelu Tătaru, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Dacă luăm în considerare ce s-a întâmplat în ultimii ani, Partidul Național Liberal a reușit să strângă votul a 2 milioane și jumătate de români, PSD a 2,9 milioane de oameni, deci se poate spune că vor fi în turul doi, ambele partide. Numai că dinamica acestor sondaje ne-a arătat că niciodată nu avem același rezultat”, a adăugat vicepreședintele PNL.

Revenind la rezultatele sondajului CURS, datele arată că, în ciuda promisiunilor sale, George Simion nu reușește să treacă de 14% în intenția de vot, iar Elena Lasconi, de asemenea, se situează sub scorul USR.

„Singurul barometru care poate fi luat în considerare cred că sunt alegerile locale, unde am văzut că atât AUR, cât și USR au, n-au avut performanță pe care și-au dorit-o. Chiar dacă în acest moment noi am spus că încercăm să coagulăm toată dreapta, sunt, acolo, anumite orgolii care vor trebui la un moment dat canalizate spre un candidat comun, dacă nu în primul tur, în turul doi. Dar, dincolo de experiența ultimilor 20 de ani, participare unui candidat de dreapta în turul doi a dat câștig acestuia, deci decizia va trebui să fie dincolo de orgolii, în interiorul unei forțe de dreapta, chiar dacă acești candidați, că este USR, că este Forța Dreptei, vor candidați separat. Va trebui ca înt turul doi să fim o singură masă”, a explicat Nelu Tătaru.

La întrebarea dacă, în perioada următoare, vor fi discuții privind o eventuală retragere a candidatului USR, spre exemplu, vicepreședintele PNL spune că organizația are diferite scenarii în vedere.

 „Cu toate acestea, rămâne în discuție până pe la depunerea candidaturilor, până spre mijlocul lui octombrie, începutul lui octombrie cred, că o să putem face ca polul de dreaptă să aibă un candidat, dar fiecare partid de dreapta are potențialul său și consideră că poate face mai mult”, a subliniat invitatul. Acesta a mai adăugat că în curând va avea loc o ședință a Biroului Politic Național al PNL precum și Consiliul Național în cadrul căruia va fi anunțat oficial candidatul organizației precum și echipa cu care acesta va participa la alegerile prezidențiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: