Ciucă: Ne aşteptam la cu totul altceva de la Congresul PSD. Tema a fost cum să îşi atace partenerul de coaliţie

Sursa foto: Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că membrii partidului nu se aşteptau la atacurile şi criticile venite dinspre liderii PSD la Congresul social-democraţilor, el explicând că ieşirile publice ale unora dintre liderii liberali în urma criticilor PSD au fost „o reacţie naturală” şi nu o solicitare venită de la conducerea PNL.

„Toată această retorică a început sâmbăta trecută, când ne aşteptam la cu totul altceva de la Congresul PSD. Din păcate, am putut să vedem că tema centrală a Congresului a fost legată de cum să îşi atace partenerul de coaliţie. Din punctul meu de vedere, ar fi foarte simplu să venim şi să intrăm într-o spirală a acestor replici care, până la urmă, nu ajută la nimic şi nu ajută pe nimeni pentru că oamenii care se uită la noi şi care au aşteptări de la noi nu mai ştiu ce să înţeleagă”, a declarat Nicolae Ciucă, luni seară, la Antena 3.

El a adăugat că românii nu aşteaptă ”jigniri” sau ”cuvinte nepotrivite” de la partidele care formează coaliţia de guvernare.
„Nu asta aşteaptă românii de la noi şi nu am început noi. Mă aşteptam, la acest Congres, să vedem teme cât se poate de serioase şi bine argumentate legate de proiecţiile viitoare”, a subliniat Ciucă.
El a susţinut că „nu a existat un îndemn de la nivelul conducerii partidului” pentru ca liberalii să riposteze la criticile aduse de social-democraţi, preşedintele PNL spunând că „a fost o reacţie naturală a membrilor partidului, pentru că nu se aşteptau la chestiunea asta”.
„O să avem BPN joi, pe 29, să discutăm acest aspect în forul de conducere al Partidului Naţional Liberal. Inclusiv această situaţie creată şi, în funcţie de argumentele fiecăruia, se va lua o decizie. (…) Mai presus de mine, mai presus de Marcel Ciolacu, mai presus de PNL şi mai presus de PSD sau de oricare partid trebuie să fie cetăţeanul român, trebuie să fie România”, a menţionat Nicolae Ciucă.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: