Andronache (PNL) cere PSD să susțină proiectul de lege care prevede majorarea plafonului neimpozabil al pensiilor

Sursa foto: Facebook - Andronache Gabriel

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, cere PSD să susţină în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei. Anunţul PNL vine după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat că a decis, împreună cu ministrul Muncii şi în urma unei discuţii cu ministrul Finanţelor, să ridice pragul de impozitare pentru pensii la 3.000 de lei. Premierul a precizat la Craiova că această măsură va fui luată prin Ordonanţă de urgenţă, pentru că Parlamentul este în vacanţă.

Andronache precizează într-o postare că proiectul de lege PNL are ca obiect de reglementare modificarea art.100 alin.(1) din Legea nr.227/2015, în sensul majorării plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei. ”Cerem PSD să voteze alături de noi Partidul Naţional Liberal proiectul, săptamâna viitoare, în Camera Deputaţilor”, arată liberalul, potrivit News.ro.

Liderul deputaţilor, PNL, Gabriel Andronache, a prezentat luni priorităţile PNL în noua sesiune parlamentară, care începe în 1 septembrie, printre care neimpozitarea pensiilor până la 3000 lei, eliminarea dublei impozitări a acumulărilor la Pilonul II de pensii şi fără creşteri de taxe şi impozite în legea bugetului de stat pe 2025.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, despre creşterea până la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor, că a vorbit şi cu ministrul Muncii şi a avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor, el precizând că nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: