Emisiile toxice respirate de bucureșteni. Cât de departe a ajuns afacerea cu arderea cablurilor din Sintești

Facebook Garda de Mediu

Incendiile ilegale continuă în localitatea Sintești în apropiere de București, în ciuda numeroaselor controale și amenzi aplicate de autoritățiGarda de Mediu a transmis chiar și un comunicat de presă în care a anunțat că  “Sinteștiul nu se vindecă”. Comisarii de mediu apelează cu regularitate la numărul de urgență 112 șicer intervenția Poliei însă aceste evenimente nu încetează.

Sinteștiul nu se vindecă! Este dependent de incendierile ilegale, de cauciucurile și de cablurile arse așa că apelurile comisarilor Gărzii Naționale de Mediu către serviciul 112 au devenit ceva obișnuit pentru această zonă, notează Monitorul de București.

Echipele de comisari aflate în misiuni comune împreună cu Poliția se deplasează în diverse zone din Sintești dinspre care vin foarte frecvent nori de fum. Minute la rând comisarii de mediu țipă la cei care ard deșeuri și îi amenință cu poliția.

Dar aceștia nu vin la poartă și nu sting focul. Proprietarii casei trimit mai întâi un copi la poarta la care bat comisarii și abia apoi se lasă înduplecați să iasă și să stea de vorbă. Neagă că ar mai fi aprins focuri de deșeuri dar nici nu pot explica de ce iese fum din curtea lor.

Incendierea deșeurilor este o afacere de proporții în localitățile din sudul Capitalei și există oameni care s-au specializat în diverse tipuri de incendieri.

Mai mult decât atât, pentru a abate atenția de la afacerile privind incendierea cablurilor, calculatoarelor și a carcaselor auto, incendiatorii specializați din Sintești și-au constituit o asociație, numită Asociația Civică Iar Miroase, care este folosită ca interfață în relațiile cu autoritățile publice având misiunea de a deturna focarul de poluare spre alte zone din Sintești și Vidra.

Nu întâmplător în ultimele zile Asociația Civică Iar Miroase în spatele căreia se află poluatorii și incendiatorii profesioniști au sesizat diverse incendii de vegetație din Sintești și Vidra și au postat cu o viteză remarcabilă pe rețelele de socializare încercând să inducă percepția că arderea de cabluri din Sintești nu există.

Afacerea cu arderea cablurilor din Sintești este atât de mare și extinsă într-o rețea clandestină care a ajuns la performanța de a înființa asociații de mediu și alte ONG-uri care practic se luptă cu autoritățile pentru a le proteja focarele de poluare din care câștigă sume imense.

Zeci de petiții provenite de la cetățenii din Sintești și Vidra ajunse la redacția noastră arată faptul că Asociația Civică Iar Miroase este un conglomerat de contaminare, poluare și infracționalitate care favorizează cea mai mare rețea de trafic de deșeuri și incendiere din zona Sintești.

Astfel, cetățenii revoltați ne arată că diverși indivizi puși dereprezentanții Asociației Civice Iar Miroase incendiază zone de vegetație uscată în Sintești și Vidra mult mai departe de casele unde se ard cablurifilmează imediat aceste incendii provocateși le pun pe rețelele de socializarechiar le transmit la presă și televiziuni în vederea creșterii numărului de vizualizări cu efectul manipulării opiniei autorităților publice și a cetățenilor.

Este un fapt extrem de grav în care o organizație clandestină care contaminează și poluează intervine în presă și mass-media ca o asociație care desfășoară o așa zisă activitate în folosul cetățenilor.

Membrii acestei asociații identificați în petițiile cetățenilor nemulțumiți sunt următorii: Stratulat Marius Ionuț, Moldovan Ciprian Adrian, Drăgulin Adriana, Gîrleanu Alexandra Cristina, Ilie Marian, Robitu Alexandra, Andruș Cosmin Adelin, Pacearcă Claudiu – Florin, Antonache Maria Monica, Ene Andra – Ramona, Iordache Diana – Maria, Constantin Paul Dorin, Șerbănoiu Maria Emilia, Volocaru Erico Mihai, Robitu Mihai Ștefan, Hristu Cristian Ricardo.

Chiar în cursul zilei de astăzi, 27.08.2024, în jurul orelor 10, așa cum arată cetățenii în petiții, o dubă de culoare albă s-a deplasat în zona Sintești și a descărcat anumite materiale care au fost incendiate, urmând degajarea unui fum gros. Totul s-a petrecut in 10 minute iar duba a dispărut spre comuna Berceni, locul unde au domiciliul majoritatea membrilor Asociației Civice Iar Miroase.

Fumul gros a fost filmat și a fost postat concomitent pe rețelele de socializare de către Asociația Civică Iar Miroase deși focul a fost stins în următorul sfert de oră. Astfel de scenarii se petrec în mod repetat în ultima lună iar autoritățile și mass-media sunt asaltate de aceste false scenarii iar ăn pararel organizația clandestină își continuă activitatea de ardere a cablurilor și a altor materiale din care obțin venituri fabuloase.

Incendierea intenționată este o infracțiune gravă care este pedepsită conform Codului Penal iar cei care pilotează astfel de acțiuni, inclusiv membrii asociației și cei din conducerea Asociației Civice Iar Miroase sunt responsabili și complici în conformitate cu art. 353: 

“Comite delictul de incendiu și se pedepsește cu inchisoare corecțională de la 2 la 6 ani, amendă de la 5.000 la 10.000 lei și interdicție corecțională de la unu la 3 ani acela care dă foc unei case, clădiri, uzine, fabrici, mori, păduri, grădini publice, unui edificiu, aeroport, magazin, pod, parc, stoc sau depozit de mărfuri, unor produse ale pământului, culese sau neculese, materiale lemnoase tăiate sau netăiate, aflate în grămezi sau depozite, sau oricăroro alte mărfuri. Dacă din incendiere rezultă un pericol public, pedeapsa este închisoarea corecțională de la 3 la 10 ani, amendă de la 5.000 la 15.000 lei și interdicția corecțională de la 2 la 5 ani.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: