Consilierul lui Zelenski: România a decis încă din primele ore ale războiului că Ucraina trebuie să reziste

sursa: President of Ukraine Official Website

România și președintele Klaus Iohannis au luat foarte repede “decizia principială” că Ucraina să reziste în războiul declanșat de Federația Rusă, a declarat luni Mihailo Podolyak, unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui Volodimir Zelenski.

Într-un interviu acordat Hotnews.ro, consilierul prezidențial ucrainean a precizat că România “a jucat unul dintre roluri fundamentale” în susținerea Ucrainei.

„În opinia mea, România este din acele țări, și domnul Iohannis este unul din acele persoane care au luat foarte repede decizia principială, mă refer la conducerea politică a României, președintele României, au decis pentru ei ca Ucraina trebuie să reziste. Când eu vorbesc că au fost liderii care au luat pentru ei decizii în primele zile, primele ore de invazie, România a fost printre acestea și a permis Ucrainei să rezolve problemele logistice, livrările de tehnică prin coridoare de tranzit prin teritoriul României”, a spus Podolyak.

În plus, a arătat oficialul de la Kiev, Ucraina “a obținut prin România un lobby diplomatic impunător”. “Mai mult, am obținut în Guvernul României o voce puternică în susținerea noastră, la diferite niveluri”, a insistat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: