Ministrul Agriculturii: Am găsit o formulă agreată pentru un sistem de asigurare la secetă

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă patru noi măsuri pentru fermieri şi spune că a avut discuţii cu mediul bancar şi cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi a găsit o formulă agreată pentru un mecanism prin care pune la punct un sistem de asigurare la secetă a unei suprafeţe agricole de 7 milioane de hectare, reprezentând culturi de toamnă şi primăvară. Prin acest mecanism se va asigura o despăgubire de până la 3.000 de lei pe hectar şi se va debloca creditarea fermierilor români.

”Aşa cum le-am promis fermierilor şi tuturor asociaţiilor de profil alături de care am purtat discuţii, am elaborat mai multe acte normative care vor fi adoptate în şedinţele de Guvern! Am avut discuţii cu mediul bancar şi cu ASF şi am găsit o formulă agreată pentru un mecanism prin care punem la punct un sistem de asigurare la secetă a unei suprafeţe agricole de 7 milioane de hectare, reprezentând culturi de toamnă şi primăvară. Prin acest mecanism se va asigura o despăgubire de până la 3.000 de lei pe hectar şi se va debloca creditarea fermierilor români”, anunţă ministrul Florin Barbu.

Fondurile necesare pentru acest mecanism vin pe de o parte din contribuţia de 3% din subvenţia plătită de către fermieri, pe care o completăm cu aproximativ 17 milioane de euro anual din partea Uniunii Europene, din fondul de risc şi la care se adaugă o contribuţie de la bugetul de stat.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: