ICI București participă la cea de a 58-a ediție a conferinței ICA

Sursă foto: ici.ro

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București participă la cea de-a 58-a Conferință a Consiliului Internațional pentru Tehnologia Informației în Administrația Guvernamentală (ICA), care are loc în perioada 27-29 august 2024 în Botswana.

Evenimentul, având ca temă „Guvernare inteligentă pentru provocările de mâine: Servicii și infrastructură publică digitală rezilientă”, reunește oficiali guvernamentali, experți în TIC și lideri digitali de pe întreg mapamondul.

„Este o onoare pentru noi să reprezentăm România la acest forum internațional, unde avem oportunitatea de a face schimb de cunoștințe și de a colabora cu profesioniști din întreaga lume”, a subliniat Adrian-Victor Vevera, director general al ICI București și vicepreședinte ICA, după prezentarea pe tema „The Role of Blockchain Intelligence”. „Prezența noastră la Conferința ICA ne permite să arătăm progresul României în guvernanța digitală și să învățăm din lecțiile altor țări, colaborând pentru a crea servicii publice mai inovatoare și mai reziliente.”

Delegația ICI București va contribui la discuțiile privind îmbunătățirea serviciilor și infrastructurii publice digitale, în special în contextul provocărilor emergente cu care se confruntă guvernele în secolul XXI. Institutul se angajează să promoveze inovațiile TIC care stimulează eficiența, transparența și reziliența în administrația guvernamentală.

Conferința cuprinde o serie de sesiuni care vor aborda probleme cheie precum: portofele digitale și incluziune financiară, rolul inteligenței artificiale generative în activitatea guvernamentală, parteneriate public-private pentru guvernanța digitală, securitate cibernetică și amenințări emergente, guvernare digitală și ecologică și programul de lideri emergenti.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: